SUSPEKT OVERGANG: Ashley Coles overgang til Chelsea ble gransket.  (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)
SUSPEKT OVERGANG: Ashley Coles overgang til Chelsea ble gransket. (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)

Her er de suspekte Chelsea-overgangene

Chelsea kan ha brutt reglene ved flere overganger.

Chelsea har fått kjøpsnekt av Fifa frem til januar 2011, etter at de skal ha sikret seg unggutten Gael Kakuta på ulovlig vis.

LES: United risikerer også kjøpsnekt

Men det er ikke bare den overgangen som Fifa har etterforsket som ulovlige.

Ifølge The Mirror har flere Chelsea-overganger havnet under lupen de siste årene – men det er først nå Fifa har fått det de mener er bevis nok til å straffe London-klubben.

Her er overgangene Chelsea har brutt eller brutt retninglinjene og reglene for spilleroverganger:
Ved disse overgangene har Chelsea blitt straffet - eller blitt tvunget til å betale kompensasjon de siste årene:

Ashley Cole
Ble kontaktet av Jose Mourinho og Chelseas formann Peter Kenyon mens han fremdeles var under kontrakt med Arsenal. Cole møtte daværende Chelsea-boss Mourinho og direktør Kenyon på et hotell i London i januar 2005.

Chelsea ble bøtelagt med 300.000 pund av Premier League, Mourinho fikk en bot på 200.000 pund og Cole en bot på 100.000 pund, for såkalt «tap up».

Chelsea ble også straffet med et poengtrekk på tre poeng.

FIKK ALLE MOT SEG: Asley Cole beklaget seg overfor Alan Hutton etter kampen. Nå har han beklaget seg over alle. (Foto: TOBY MELVILLE, © TM/DY)
FIKK ALLE MOT SEG: Asley Cole beklaget seg overfor Alan Hutton etter kampen. Nå har han beklaget seg over alle. (Foto: TOBY MELVILLE, © TM/DY)

John Obi Mikel
Chelsea insisterte på at de førsteretten på spilleren, og at den var juridisk bindende. Men unggutten gikk til Manchester United, og dermed var Mikel-sagaen i gang. Mikel hevdet at han ble presset til å skrive under for United, men Chelsea betalte Manchester United 120 millioner kroner og Lyn 60 millioner i kompenasjon slik at Mikel likevel endte opp på Stamford Bridge.

Frank Arnesen
Tottenhams sportsdirektør ble avbildet sammen med Roman Abramovisj på Chelsea-eierens luksusyacht i juni 2005 etter at han ble suspendert av Spurs-styret. Arnesen hadde ved flere anledninger uttalt i pressen at han ønsket seg til Chelsea.

Chelsea betalte en kompensasjon på fem millioner pund for danskens tjenester.

Tom Taiwo og Michael Woods
Leeds’ stortalenter Taiwo og Woods forlot plutselig Elland Road i august 2006. Etter tre år med juridisk kamp, ble Chelsea til slutt enig med Leeds om å betale klubben en kompensasjon på fire millioner pund for duoen.

Ingen av dem har imidlertid fått sitt gjennombrudd i Chelsea. Taiwo er foreløpig på lån i Carlisle. Woods har foreløpig ikke debutert på A-laget.

John Obi Mikel  (Foto: SANG TAN/AP)
John Obi Mikel (Foto: SANG TAN/AP)

Gael Kakuta
Den dribleglade vingen signerte fra Lens i juli 2007 – til tross for at den franske klubben insisterte på at spilleren var under kontrakt. Lens tok saken til Fifa, som svarte med å gi Chelsea kjøpsnekt frem til januar 2011 for å ha brutt reglene.

Nathan Porritt
Arnesen ble filmet av en undercover BBC Panorama-journalist, der han diskuterte en overgang verdt 150.000 pund for unggutten. Middlesbrough hadde imidlertid ikke gitt Chelsea noen som helst tillatelse til å snakke med spilleren.

Frank Arnesen  (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)
Frank Arnesen (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)