1.200 norske SAS-ansatte mot usikre tider

Tusenvis av SAS-jobber blir berørt om flyselskapet selger bakkeselskapet SAS Ground Services. Blant disse er 1.200 SAS-ansatte i Norge, fordelt på tolv flyplasser.

– Styret i SAS-Gruppen vil i høst avgjøre om konsernet skal selge det store passasjerhandling- og stasjonsselskapet SAS Ground Services, opplyser administrerende direktør Ola H. Strand i SAS Norge til Stavanger Aftenblad.

Strand sier det er en del interesse utenfra for å kjøpe bakkeselskapet, som skal være Europas tredje største i bransjen. Totalt er det 6.600 medarbeidere i SAS Ground Services fordelt på 160 flyplasser i 43 land.

SAS-ledelsen er klar over at salg kan svekke konsernets identitet på utestasjonene. Det kan ifølge Aftenbladet derfor være aktuelt at de ansatte som møter publikum gjennom billettsalg, service og innsjekk, vil bære SAS-uniform selv om de er ansatte i et annet selskap.

Direktøren vil ikke si noe om hvor mange som har meldt seg etter at SAS-ledelsen i februar i år sa seg villig til å selge datterselskaper som ikke er direkte nødvendig for flyoperasjonene. Etter det Stavanger Aftenblad kjenner til skal minst sju anbydere ha sagt seg interessert i å overta virksomheten.

Hvordan og når et eventuelt salg skal skje, er ikke avgjort. Først må konsernstyret i SAS ta stilling til budene som foreligger.

Direktør Strand sier det kan bli aktuelt å selge all virksomhet på de skandinaviske og utenlandske linjestasjonene, men beholde virksomheten på de tre hovedflyplassene i Oslo, Stockholm og København.

Fra 1. oktober legges SAS Norge ned som selvstendig aksjeselskap i SAS-Gruppen. Den norske, svenske, danske og interkontinentale virksomheten føres tilbake til den opprinnelige skandinaviske modellen fra før 2004. Hele konsernet skal da på nytt ledes fra hovedkontoret i Frösundavik utenfor Stockholm. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2