Ansvarlig Kollen-byråd dropper høring

Avgått byråd for næring og idrett i Oslo, Anette Wiig Bryn (Frp), kan ikke delta på den åpne Holmenkollen-høringen onsdag i neste uke. I stedet reiser hun på ferie den dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anette Wiig Bryn måtte gå som byråd 17. august, etter at en rapport avslørte en ny sprekk i Holmenkollen-utbyggingen på 600 millioner kroner.

Komitésekretær Arne Berge i Oslo kommune opplyser til VG at den tidligere byråden for næring og idrett i Oslo ble innkalt til høringen 24. august. Tirsdag meldte hun at hun ikke hadde anledning til å delta, fordi hun reiser på ferie onsdag, samme dag som høringen.

– Vi har ingen formelle virkemidler for å tvinge henne. Men det er rimelig feigt å stikke av når vi prøver å belyse alle fakta i saken. Jeg tror nok dette passer resten av byrådet bra, sier SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut-Even Lindsjørn til VG.

Det er samferdsels- og miljøkomiteen som arrangerer den åpne høringen. Komitéleder Rune Gerhardsen (Ap) kaller Wiig Bryns beslutning om ikke å møte for «veldig spesiell.»

– Hun er ikke byråd lenger, og da kan vi ikke pålegge henne å møte. Men jeg mener at hun i kraft av sin fortid har noe i nærheten av en plikt til å bidra til en oppklaring av disse spørsmålene, sier Gerhardsen.

Skianlegget i Holmenkollen, som etter planen skal stå klart til Prøve-VM neste år, er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner. (©NTB)