Ap-måling: Velgerne vil ha Jens

Nesten halvparten av velgerne vil ha Jens Stoltenberg som statsminister. Bare 12 prosent foretrekker Siv Jensen. Det viser en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

47 prosent av velgerne mener Jens Stoltenberg egner seg best som statsminister. 12 prosent peker på Siv Jensen, mens bare 7 prosent velger Erna Solberg, viser målingen Synovate har gjort for Arbeiderpartiet.

KrF-leder Dagfinn Høybråten og SV-leder Kristin Halvorsen får begge 2 prosent i statsministermålingen, mens Lars Sponheim må nøye seg med 1 prosent.

– Tallene viser at Norge ønsker seg Jens. Men velgerne bør være klar over at de får enten Siv Jensen eller Erna Solberg dersom de stemmer borgerlig. Det er et poeng som har forsvunnet litt i den politiske diskusjonen de siste dagene, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til ANB.

– Jeg tror det henger sammen med at statsministerspørsmålet er uavklart på borgerlig side, mens det på venstresiden ikke er noe alternativ til Stoltenberg. I tillegg framstår Stoltenberg som tryggheten selv, sier Sandberg, som understreker at han ikke tror resultatet på målingen vil slå ut på valgdagen.

– Folk tenker på politiske saker når de stemmer, spesielt på ikke-sosialistisk side, sier han.

Bakgrunnstallene viser ellers at oppslutningen om Stoltenberg er lavest hos de yngste velgerne. 31 prosent av de unge under 24 år foretrekker Stoltenberg, mens Siv Jensen får 18 prosent i denne aldersgruppen.

Målingen er basert på 1.099 spurte i perioden 24. til 27. august. 10 prosent av de spurte pekte på andre kandidater enn de nevnte politikerne, mens 19 prosent ikke har avgitt svar. (©NTB)