Kenenisa Bekele  (Foto: RAINER JENSEN/EPA)
Kenenisa Bekele (Foto: RAINER JENSEN/EPA)

Bekele drømmer om rekord

VM-vinneren har 3000-meterrekorden i kikkerten.

Kenenisa Bekele har oppnådd det meste. Han er VM- og OL-vinner og verdensrekordholder, og det er jakten på nye rekorder som motiverer ham mest.

- Jeg kan ikke se at løpingen min kan forbedres i det hele tatt. Alt ser perfekt ut slik jeg ser det, men jeg skal ikke nekte for at jeg blir veldig motivert av å jakte på rekorder. Det er det som først og fremst driver meg, sa Kenenisa Bekele på et pressemøte dagen før Golden League-avslutningen i Brussel.

- Jeg håper hele tiden å slå rekordene mine på 5000 og 10.000 meter, og jeg tenker også på at det kan være mulig å gå til angrep på verdensrekorden på 3000 meter. Den er blitt altfor gammel, sa Bekele.

Rekorden på 3000 meter lyser på 7.20,67. Det er Daniel Komen som har den, og rekorden har stått helt siden 1996.

- I 2010 kommer Bekele til å være veldig selektiv i hvilke stevner han skal delta i. Da er målet først og fremst å sette nye rekorder, for det er et år uten noe stort mesterskap for hans del.

- Jeg vil vel si at det er en litt langsiktig drøm for ham å slå rekorden på 3000 meter. Før han kan klare det må han løpe noen 1500 metere for å få opp farten skikkelig, sa Bekeles manager, Jos Hermens på torsdagens pressemøte. (©NTB)