Venstre vil ha krafttak for rusomsorg

179 hvite kors foran Stortinget var bakgrunn da Venstres nestleder Ola Elvestuen torsdag kom med flere forslag for å bedre rusomsorgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Korsene var satt opp av Unge Venstre for å markere antallet overdosedødsfall i Norge i fjor. 179 er de offisielle tallene fra Kripos.

– Situasjonen som har fått utvikle seg de to siste årene i norsk rusomsorg er en skandale. Flere tusen mennesker står i kø for å få behandling. Venstre krever handling fra helseminister Hanssen, sier Elvestuen til NTB.

Elvestuen roser Hanssen for å tenke nytt og høyt om rusomsorg, men legger til at han ikke har maktet å foreta de dramatiske endringene som er nødvendige. Hanssen har blant annet satt ned et utvalg som skal se på bruk av heroinassistert behandling. Utvalget, som ledes av Thorvald Stoltenberg, skal ikke levere sin rapport før neste år.

– Dette redder ingen liv i dag, sier Elvestuen.

Venstre foreslår blant annet å senke aldersgrensen for legemiddelassistert rehabilitering (LAR) og adgang for utvalgte fastleger til å drive gratis utdeling av metadon og Subutex. (©NTB)