Bruk hue-kampanje mot mobbing

Denne høsten vil ti tusen ungdomsskoleelever og foreldre i Østlandsområdet få besøk av Bruk hue-kampanjen. Kampanjen skal forebygge mobbing på mobil og internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bruk hue-turneen ble åpnet av barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) på Nordby ungdomsskole på Jessheim torsdag. Huitfeldt har selv vært elev på denne skolen.

- Dette er en veldig viktig kampanje. I dag tilbringer ungdom mye tid på den digitale oppvekstarenaen, mange opplever å bli mobbet på internett og mobilen. Ungdommen er mer sårbar, og mobbingen kan få større konsekvenser enn før, sier Anniken Huitfeldt til NTB.

En undersøkelse som er gjennomført av Opinion på oppdrag av Telenor, viser at behovet for informasjon om digital mobbing er stort. Hele 85 prosent av norske foreldre tror at de nye kommunikasjonsformene internett og mobil bidrar til å gjøre mobbing mer vanlig.

Av barna mellom 10 og 15 år sier nesten halvparten at de enten selv har mobbet andre via mobil eller internett, eller at de kjenner noen som har det.