Ikke slik: Statsministeren i Bangladesh nekter mannlige ansatte å gå med jakke og slips på jobben.  (Foto: MICHAEL JONES/AFP)
Ikke slik: Statsministeren i Bangladesh nekter mannlige ansatte å gå med jakke og slips på jobben. (Foto: MICHAEL JONES/AFP)

Vil ha dressforbud i Bangladesh

Statsministeren i Bangladesh synes offentlige ansatte bruker for mye strøm og krever lettere antrekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Sheikh Hasina nekter mannlige ansatte å gå med jakke og slips i et håp om å spare strøm. Forbudet skal gjelde i sommermånedene fra mars og november. I denne perioden må menn i busker og skjorter i stedet for dress. Skjorta skal ikke dyttes ned i buksen.

Blir mindre svette

Statsminister Sheik Hasina  (Foto: AFP/Svanpix, © MUZ/ATO)
Statsminister Sheik Hasina (Foto: AFP/Svanpix, © MUZ/ATO)

Hun håper at tiltaket vil føre til mindre behov for aircondition.

Bangladesh er plaget av hyppige strømbrudd ettersom kraftstasjonene ikke har mulighet til å forsyne landets 162 millioner innbyggere. Ifølge BBC vil private selskaper oppfordres til å følge regjeringens eksempel.

Ikke en gang ministre vil kunne ha på seg dress og slips når Sheik Hasina får bestemme. De skal imidlertid få beholde klimaanleggene, men får ikke ha det kaldere på kontoret enn 24 grader.

Trenger mer energi

I juni innførte regjeringen sommertid, og klokkene ble stilt en time fremover. Dette var også et forsøk på å dempe energiforbruket. Det gis også tillatelse for private aktører å bygge opp kraftanlegg, i håp om å øke energitilførselen. I tillegg til landets enorme befolkning, er energikrevende industrien i vekst. Økonomien vokste med 6 prosent i fjor.

Dårlig ledelse og mistanker om korrupsjon har tidligere begrenset utviklingen av kraftanlegg.