kyrkjetrappo2_680 (Foto: PRIVAT)
kyrkjetrappo2_680 (Foto: PRIVAT)

Presten forvekslet brudgom og forlover

Vikarpresten forvekslet navnene og ville matche bruden med svogeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De faste prestene var på teambygging på prostens hytte da Siv Beate Waage Paulsen skulle gjøre en ærbar mann av sin Vidar i kirken på Stord, skriver avisen Sunnhordland. Dermed måtte en vikarprest trå til, men han forvekslet to av festdagens viktigste navn – og var på nippet til å gifte bort Siv til hennes egen svoger.

– Skvatt til

For brudgommen heter Vidar, og forloveren var hans egen bror Jarle. Da presten endelig skulle stille det magiske spørsmålet, var det feil mann på feil plass.

– Jeg var ikke den eneste som skvatt til da presten sa «like eins spør eg deg: Vil du ha Jarle Paulsen, som står attmed deg, til ektemake?», sier Siv til avisen.

Flere tanker fløy gjennom hodet til bruden, men å benytte sjansen til å snappe svogeren var ikke en av dem. – Vi hørte at det gikk et gisp gjennom kirken da han sa feil.

– Nei, jeg gjorde nok ikke det. Med det samme følte vi at nå var alt ødelagt, men etterpå syntes vi det bare var morsomt, sier Siv Beate Waage Paulsen til tv2nyhetene.no.

Forloveren hevet stemmen

Først da forloveren reiste seg og hevet stemmen fikk den uheldige vikarpresten med seg at han hadde prøvd å gifte bort feil mann. Da hadde forloveren og bruden allerede prøvd med subtile metoder å få presten oppmerksom på feilen.

– Forloveren måtte reise seg og si at dette var feil. Da fikk presten det med seg, for forloveren ropte litt høyere. Han ble satt litt ut og kom ut av ritualet, og begynte nesten helt på nytt igjen, sier Siv.

Intetanende brudgom

Og brudgommen? Akkurat så oppmerksom som en gift mann i sin beste alder pleier å være.

– Brudgommen tror jeg ikke fikk med seg at presten sa feil navn, sier Siv lattermildt.

Uansett er det rett mann som står oppført på vielsespapirene, og utover dagen vanket det mange humoristiske kommentarer til brudeparet.

– Vi hørte at det gikk et gisp gjennom kirken da han sa feil. Alle var sjokkert, og mange spurte hvem jeg egentlig var gift med. Det ble den store vitsen utover kvelden, sier Siv.

Prosten sjekker opp

Prost Svein Arne Theodorsen i Sunnhordland prosti hadde ikke hørt om tabben da han kommenterte opptrinnet overfor avisen Sunnhordland.

– Nei, dette er nytt for meg. Jeg vil kalle vikarpresten inn til samtale og sjekke opp hva som har skjedd her, sier han.

Han måtte sette inn en vikar i seremonien på grunn av at de faste prestene var på seminar.

– 17 prester fra Sunnhordland på ett brett. En super helg, men hendelsen i Stord-kirken skulle jeg ha vært foruten, sier prosten.

Og det sa brura også.