HamKam (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
HamKam (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Belgisk agent kan knekke HamKam

Tom Poldner kan blir HamKams nemesis.

HamKam er i økonomisk krise og ledelsen i klubben jobber døgnet rundt for å sanere gjelde og komme til enighet med klubbens kreditorer. Dem er det mange av, men klubbledelsen har klart å komme til enighet med 88 av 89 kreditorer. Likevel er klubblisensen truet fordi én mann nekter å etterkomme det Ham Kam skylder.

Tom Poldner er mannen som kan sende Ham-Kam ned i 2. divisjon. Han har bistått i flere overganger til HamKam de siste årene. Deriblant Axel Smeets, Oluwasegun Abiodun og Steve Cooreman.

- Det er fortsatt problemer for øyeblikket. De skylder meg penger, og dette har vært en sak i tre år. Søndag fikk vi et brev fra Ham-Kam som forklarte at de hadde et beløp å tilby. Hvis ikke vi kunne akseptere det, blir Ham-Kam bankerott og ikke lenger en fotballklubb. Men det er HamKams problem, ikke mitt, sier Poldner til Hamar Arbeiderblad.

Nå jobber klubben med å finne investorer som kan betale det HamKam skylder den belgiske agenten. Hvis ikke klubben klarer dette risikerer den tradisjonsrike Hamar-klubben å bli degradert til 2. divisjon fordi den ikke klarer klubblisenskravene til Norges Fotballforbund.