Elisabeth Eitvet (Foto: TV 2)
Elisabeth Eitvet (Foto: TV 2)

Eldreraner slapp fri

Politiet bekrefter at mannen som var mistenkt for ranet på 91 år gamle Elisabeth Eitveit er sluppet fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elisabeth Eitveit ble overfalt og ranet utenfor boligen på Etterstad i Oslo torsdag 6. august. Natten etter pågrep politiet en 42 år gammel mann som tidligere er domfelt for 16 grove ran av eldre kvinner mellom 74 og 91 år.

Politiet fortalte til tv2nyhetene.no at de var relativt sikre på at de hadde fanget gjerningsmannen. Men nå er mannen sluppet fri.

Har ikke bevis

Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon bekrefter overfor tv2nyhetene.no torsdag at mannen er sluppet fri.

– Ja, jeg kan bekrefte at vi har sluppet løs 42-åringen som var mistenkt for overfallet. Vi har ingen bevis mot ham, hverken DNA-spor eller video som knytter han til stedet, sier Stølen.

LES OGSÅ: Elisabeth Eitveits (91) raner kan være tatt

Etter ranet sto kvinnen frem i media. Hun raste blant annet mot justisminister Knut Storberget, som hun mente ikke gjorde nok for å beskytte eldre. Onsdag kveld var både 91-åringen og justisministeren gjest i TV 2s folkemøte.

Her fortalte hun om den skremmende opplevelsen.

Se Elisabeth fortelle øverst i saken.

Slo ned og ranet

– Det var en helt grusomt, fortalte Elisabeth under sendingen. Hun forklarte at mannen hjalp henne med å åpne inngangsdøren. Da de kom inn i gangen, slo han henne ned.

– Han tok med seg alt det jeg hadde.

Kvinnen var forferdelig sint da hun kom seg selv etter angrepet. Sinnet var rettet mot hele samfunnet. Da politiet pågrep 42-åringen ble hun lettet og glad. Men på tirsdag fikk hun telefon fra politiet om at mannen igjen var sluppet fri.

Redd for gjentagelse

Igjen ble kvinnen opprørt, og var engstelig for å bli boende i hjemmet sitt. Politiet hadde forsikret henne om at mannen ikke kommer til å gå etter henne igjen.

– Da må de jo mene at det er han som har gjort det, sier 91-åringen.

Under programmet kom det frem at mannen for to år siden ble dømt til fire års fengsel for overfallene. Men etter to år ble han sluppet fri.

- Dette er ikke reglene

Justisminister Storberget måtte innrømme at dette er helt feil praksis.

- Dette er heldigvis ikke reglene i Norge. Dette er svært alvorlig, og frarøver frihet for ofrene, sa Storberget. Han viste til at Stortinget i juni sto samlet om å ville gi strengere straffer til denne type forbrytelser.

- Når det gjelder prøveløslatelse, har vi gjennomgått tallene i dag. De fleste som soner i Norge i dag, soner full tid. Vi har blitt strengere.