Kraftig økning for sjømateksporten i august

Eksporten av sjømat fra Norge endte på 3 milliarder kroner i august, en økning på hele 635 millioner kroner eller 26 prosent sammenlignet med august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er åttende måned på rad med en eksportverdi på over 3 milliarder kroner, viser tall fra Eksportutvalget for fisk. Hittil i år har vi eksportert sjømat for 26,9 milliarder kroner. Det er en økning på 4,3 milliarder kroner fra i fjor.

– Veksten i sjømateksporten er først og fremst drevet av lakseeksporten. Mer laks til høyere priser gjør at lakseeksporten i august økte med nesten 40 prosent sammenlignet med fjoråret, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon i Eksportutvalget for fisk.

Den samlede verdien av lakseeksporten var i august måned på 1,9 milliarder kroner. Ørreten har også en sterk augustmåned med en eksport på 153 millioner kroner, som er en økning på 17 prosent.

– Bildet er imidlertid ikke udelt positivt for hele sjømatnæringen, og norsk saltfisknæring sliter fremdeles med et kraftig prisfall, sier Sundheim.

Eksporten av saltet torsk økte med 70 prosent målt i verdi til 55 millioner kroner, men fortsatt ligger eksporten av saltfisk 8.400 tonn under fjorårets eksport, som var på 21.000 tonn ved utgangen av august. Eksportprisen ligger på 33,69 kroner, mot 45,70 kroner i samme periode i fjor. (©NTB)