OVERLEVDE: 17 personer på et rebabilitieringshjem ble drept av en narkotikabande. Minst fem ble såret.  (Foto: LUIS HINOJOS/EPA)
OVERLEVDE: 17 personer på et rebabilitieringshjem ble drept av en narkotikabande. Minst fem ble såret. (Foto: LUIS HINOJOS/EPA)

Henrettet 17 personer i Mexico

Narkomane på et avvenningssenter ble stilt opp i en korridor og skutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av det siste døgnet døgn har narkokrigen i Mexico krevd minst 40 nye ofre. På et avvenningssenter i byen Juarez ble de innlagte skutt på kloss hold av en væpnet bande.

Henrettet

De bevæpnede mennene skal ha tatt seg inn på senteret, stilt opp de innlagte i en korridor og deretter skutt dem.

– Mennene skjøt mot omkring 20 personer. 17 av dem ble drept, mens resten ble såret, sier talsmann for hæren Enrique Torres til nyhetsbyrået Reuters.

En kilde i sikkerhetsdepartementet sier til AFP at 18 personer ble drept og fem såret.

Narkobander har tidligere angrepet avrusningssentre og beskyldt dem for å huse medlemmer av rivaliserende gjenger. I fjor ble åtte personer drept i et lignende angrep.

VOLDELIG DØGN: Minst 40 personer har blitt drept i narkotikarelaterte saker i Mexico det siste døgnet.  (Foto: STRINGER/MEXICO/REUTERS)
VOLDELIG DØGN: Minst 40 personer har blitt drept i narkotikarelaterte saker i Mexico det siste døgnet. (Foto: STRINGER/MEXICO/REUTERS)

Voldsbølge

Senteret ligger i Juarez, en by like ved grensen til USA. Byen er regnet som den mest voldelige i Mexico. Hittil i år har 1400 mennesker blitt drept. De fleste drapene er narkotikarelaterte. 10.000 soldater og føderale politifolk er utstasjonert der.

Myndighetene har ingen mistenkte eller informasjon om ofrene. Pårørende har strømmet til senteret, uten å ha fått informasjon.

(NTB/TV 2)