overgang
overgang

De beste og verste kjøpene i Premier League

Overgangsvinduet er stengt. Her er de beste - og verste - kjøpene i Premier League denne sommeren!

Tirsdag ettermiddag denne uken stengte overgangsvinduet i England.

Men det ble få virkelig store overganger på «balløya» rett før overgangsvinduet stengte.

DEBATT: Sett opp din liste over de beste og verste kjøpene i kommentarfeltet nederst i saken!
LES: Her er de siste overgangene
LES: Her er mandagens overganger

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker har tidligere kommentert Premier League i en årrekke, og følger verdens mest populære liga med argusøyne.

alsaker_sumo
alsaker_sumo

Premier League-manager: Sjekk Alsakers lag i kjendisligaen

- Roligere enn i fjor
Slik oppsummerer han overgangsvinduets «deadline-day»:

- Det ble langt roligere i England i timene før august-vinduet stengte i år enn forrige sesong. I fjor fikk Manchester United kloa i Berbatov i siste sekund, mens Robinho tok turen til den blå delen av Manchester omtrent samtidig. I år er de fleste store overganger unnagjort før slutten av august, sier han til TV 2 Sporten.

City-spiller på topp
TV 2 Sporten har bedt Øyvind Alsaker vurdere sommerens beste og verste overganger i Premier League.

Manchester City har punget ut med over én millard kroner på nye spillere - og nær sagt hentet stjerne etter stjerne. Ikke overraskende plasserer Alsaker en City-spiller på topp på sin liste over de beste kjøpene. En av Sir Alex Fergusons sommerkjøp havnet på listen over de verste overgangene.

Her er de fem beste :

Disse spillerne er de beste kjøpene - mener Alsaker:

1. Gareth Barry:
- Bringer stabilitet og balanse inn i et stjernespekket City. Dette er Mark Hughes helt avhengig av for å lykkes.

Gareth Barry (Foto: Jon Super/AP)
Gareth Barry (Foto: Jon Super/AP)

2. Thomas Vermaelen:
- Wenger måtte kjøpe en klassestopper for å ha noen troverdighet som tittelutfordrer. Belgieren virker å ha kvalitetene; god mann mot mann, giftig på dødball. Hvis han kan tette Arsenals forsvar, er dette kanskje sommerens beste «signing».

3. Glen Johnson:
- Har gitt Liverpool en ny dimensjon både offensivt og defensivt. Helt outstanding når han går i angrep, men ikke i nærheten av Arbeloa mht defensiv trygghet. Hvis Benitez fikser dette, vil Johnson gjøre laget mer uforutsigbart i angrep.

4. Emmanuel Adebayor:
- Den signingen som har vært mest iøynefallende ettersom han scorer i hver match. Hvis han klarer en hel sesong, er 25 mill £ småpenger... Strålende i lufta, og glitrende langs bakken. Men ingen stor bidragsyter til stemningen i garderoben. Under tvil på lista...

5. Tuncay:
- Akkurat spilleren Stoke trenger! Hardt arbeidende spiss med gode ferdigheter. Blant de beste på det tyrkiske sensasjonslaget i EM 2008. Relativt rimelig.

..Og her er de fem verste:

Disse tror Alsaker flopper:

1. Christian Benitez:
- (B'ham) Koster opp mot 10 mill £ og scorer flittig for Equador. Knapt god nok for McLeish's startellever hittil. Ung og trenger sikkert tid før han er akklimatisert. Den tiden har ikke lag som Birmingham. Lukter flopp.

Christian
  Benitez (Foto: RODRIGO BUENDIA/AFP)
Christian Benitez (Foto: RODRIGO BUENDIA/AFP)

2. Kevin Doyle:
- Wolves trenger en goalgetter og har lagt 6 mill £ på bordet for Doyle. Han var en hit i sin debutsesong i PL med Reading, men tviler på at han kommer tilbake dit.

3. Damien Duff:
- Hodgson har sikret seg den irske kantspilleren som begeistret en hel verden tidlig på 2000 tallet. Er ikke der lenger, og med hans problemer de siste årene, tror jeg ikke dette gjør Fulham bedre.

4. Niko Kranjcar:
- Spurs hentet en kroat for å erstatte landsmannen Modric. Men ingen bør vente at Kranjcar skal fylle tomrommet, Modric er mye mer effektiv i stilen og på et helt annet nivå enn teknisk gode, men joggende Kranjcar.

5. Antonio Valencia:
- God ving, men de finnes det mange av. Ronaldo var topp tre i verden. 18 mill £ for Valencia virker dyrt, og det vi har sett så langt er tynt.

Disse vurderer Alsaker som de mest spennende overgangene:

Disse mener Alsaker har potensiale til å bli en «hit» i Premier League:

1. Juri Zhirkov:
- Russisk kantspiller og kanskje den beste i sitt fag. Vil gi Chelsea en ny dimensjon hvis han takler Premier League.

PÅ VEI TIL CHELSEA? Juri Zhirkov skal ha signert for Chelsea.
  (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)
PÅ VEI TIL CHELSEA? Juri Zhirkov skal ha signert for Chelsea. (Foto: PATRICK HERTZOG/AFP)

2. Alberto Aquilani:
- Periodevis glitrende for Roma i Champions League. Liverpool trenger kreativ kraft sentralt etter Alonsos farvel, og er avhengig av at italieneren kommer tilbake fra skade og slår til umiddelbart.

3. Michael Owen:
- Jo lenger går mellom kampene Owen skriver seg i målprotokollen, jo større er sjansen for at sommerens sjokkovergang blir mislykket. Likevel er jeg ganske sikker på at Owen har flere mål ved sesongslutt enn Tevez hadde i United drakt.

4. Mame Biram Diouf:
- Kan Tippeligaprofilen fikse presset på Old Trafford ? Skal vel fases inn forsiktig fom januar. Veldig morsomt om han blir en bidragsyter hos Alex Ferguson.

5. Diniyar Bilyaletdinov:
- Everton har sikret seg en av de russiske EM-heltene. Kaptein på Lokomotiv og en spiller Moyes kan få mye glede av. Hvis han ikke takler kulturforskjellen er 10 mill £ veldig mye penger.

Mame Biram Diouf (Foto: TV 2/)
Mame Biram Diouf (Foto: TV 2/)

Bli med: Over 11.000 spiller Premier League-manager

DEBATT: Sett opp din liste over de beste og verste kjøpene i kommentarfeltet nederst i saken!