Chicago stenger hovedgaten for Oprah

Oprah Winfrey har klart mesterstykket å få stengt av hele hovedgaten i Chicago i mer enn to dager – fordi hun skal filme sesongpremieren for fjernsynsshowet sitt der.

Det dreier seg om deler av Michigan Avenue, kalt Magnificent Mile, som vil bli stengt for trafikk fra mandag til onsdag i neste uke. Tirsdag skal nemlig Oprah ha opptak til 24. sesong av sitt populære talkshow, som deretter sendes torsdag.

Mange næringsdrivende reagerer på at gatene blir stengt. Også 15 bussruter må legges midlertidig om. Edward Parsons, direktør for rammede Hilligoss Galleries, sier til CNN: – Når det kommer til stykket så er hun bare en kjendis.

Andre er begeistret. For ikke bare trekker Oprah mange stjerner til Chicago – hun er også raus med å gi bort gaver, inklusive biler, til gjester i talkshowet.

Ordfører Richard Daley fastslår at ulempen «er verdt det», og tror at både bilister og busspassasjerer «vil være forståelsesfulle». Han hevder at Oprah trekker turister til byen, og føyer seg pent inn blant fansen med sitt utsagn:

– Hun er et ikon. (©NTB)