Brede Hangeland  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Brede Hangeland (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hangeland tror på VM-plass

- Med to seiere er det en god sjans for å klare det. Det burde være mulig, sier landslagskapteinen

Brede Hangeland mener seieren mot Skottland har gitt landslaget selvtillit før de avgjørende kampene i VM-kvalifiseringen.

- Vi ser også muligheten til å gå til VM, og det er det viktigste.

- Tror dere på den muligheten?

- Vi gjør det nå. Nå ser vi at med to seiere er det en fair sjans for at vi klarer de, og det burde være mulig.

- Er det ikke ødeleggende å måtte skule på tabellen i de andre puljene?

- Jo, selvsagt hadde det vært hyggelig å vite at vi var sikret om vi klarte vår del av jobben, men nå har vi prestert for dårlig til å være så sikker. Nå må vi spille for den sjansen som er der.

- Som en finale
- Hvor vanskelig er det å spille mot et lag som Island?

- Det blir tøft. Vi vet at de kommer til å krige og gi alt i alle dueller, og det blir ikke gitt noen gratispoeng der oppe. Det er en vanskelig kamp, men skal vi til VM må vi kunne vinne borte mot Island.

- Er det litt som i de innledende runden i cupen, du møter en topp motivert, litt mindreverdig motstander og så er det fare for å snuble?

- Jeg tror det blir vanskeligere enn det. Det blir litt mer som en semifinale eller finale i cupen, for det er selvsagt gode spillere som spiller i store ligaer. Vi har kanskje et litt sånn storebrorforhold til island, men jeg tror det er jevnere enn folk tror på fotballbanen.

- Flying start på samlingen
- Er du i bedre form nå enn før Skottland-kampen?

- Ja, jeg har i alle fall spilt to kamper i uken siden det. Det har vært veldig mye i England den siste tiden, og jeg ser frem til disse dagene og håper at kroppen kan være i slag til kampen lørdag.

- Er du betenkt, eller har du en god følelse?

- Jeg har en god følelse. Vi samlet oss i dag, og alle er i godt humør. Vi så høydepunkter fra Skottland-kampen, så det ble en flying start på denne samlingen.