Andreas Thorkildsen  (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)
Andreas Thorkildsen (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)

Thorkildsen sliter fortsatt med skade

Men spydesset er likevel klar til fredagens Golden League-avslutning.

Andreas Thorkildsen overbeviste med årsbeste i verden og 91,28 meter i Zürich. Det ga klar seier, selv om han ga seg etter bare to kast.

- Andreas har ikke noe vondt nå, men vi gjør ikke noen kast på trening. Han trakk seg etter de to første kastene i Zürich fordi han kjente det ble litt stramt i lysken. Dermed kan du si at han ikke kastet mer der for å unngå skade, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Han forteller at verdensmesteren kommer til å følge programmet med Golden League-avslutning i Brussel kommende fredag og Grand Prix-finale i Thessaloniki om snaue 14 dager.

- Det var en kjempekonkurranse totalt sett i Zürich, og ekstra morsomt at Andreas kastet så bra, sier Martinsen som er optimist også før de kommende to stevnene.

Christina Vukicevic hadde før VM planlagt å løpe tre stevner i høst, men nå er det klart at hun har avsluttet konkurransesesongen sin.

- Hun føler at formen ikke er god nok til å stille i flere stevner. Hun er litt trøtt og sliten etter en lang sesong. Derfor tror hun ikke at hun ville ha kunnet oppnådd resultater som hun ville vært fornøyd med. (©NTB)