Blanka Vlasic  (Foto: Darko Bandic/AP)
Blanka Vlasic (Foto: Darko Bandic/AP)

Vlasic med nest beste hopp noensinne

Verdensmesteren klarte solide 2.08 i et GP-stevne i Zagreb.

Verdensmester Blanka Vlasic har holdt formen etter gullet i Berlin. Mandag kveld svevde hun over 2,08 i høyde i GP-stevnet i Zagreb.

Dermed rykket hun opp som den kvinnen som har hoppet nest høyest gjennom alle tider, og hun nærmer seg verdensrekorden til bulgarske Stefka Kostadinova på 2,09 meter. Kostadinova klarte også 2,08 en gang, så på listen over tidenes høydehoppere ligger Vlasic på delt annen plass.

Hun gikk over 2,08 meter i første forsøk mandag kveld. Deretter prøvde hun på ny verdensrekord, men det gikk ikke denne gangen heller. Den 22 år gamle rekorden lever videre, i hvert fall en stund til.

- Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å få mange flere muligheter til å sette ny verdensrekord. Nå har jeg mest lyst til å ha det gøy og se framover mot en framtid som kan gi mange gode resultater og mye glede, sa 25 år gamle Vlasic etter historiens nest høyeste hopp.

- Jeg har følt at jeg har mer inne enn 2,05 som holdt til VM-gull. I dag viste jeg at jeg kan hoppe virkelig høyt, men jeg har ikke nådd grensen, selv om 2,08 meter er et fantastisk resultat, sa Vlasic etter mandagens stevne. (©NTB)