Vidar Riseth (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Vidar Riseth (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Riseth hylles etter debuten

- Han spiller med kløkt og skaper trygghet rundt seg, sier Ronny Deila.

Se intervju med debutanten i videovinduet over.

Strømsgodset - Odd Grenland: 3-1

Marienlyst stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Vidar Riseth fikk en stri tørn i Godset-debuten som oppasser for Odds gigantspiss Peter Kovacs.

Men, sett bort ifra situasjonen hvor han laget straffe i duell med ungareren, løste stopperveteranen oppgaven med glans.

Se straffesituasjonen nederst i saken.

Får skryt
- Han løste det kjempebra. Han spiller med kløkt og skaper trygghet rundt seg. Det er misjonen han har og det tror jeg han kommer til å lykkes med, sier SIF-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

Les også: Pedersen: - Mitt beste mål

Også fra målscorer Marcus Pedersen vanker det skryt.

- Jeg tror det kan bli veldig viktig for oss at han kom hit. Han har erfaring med seg og det trenger vi bak der. Han er sterk og tøff i duellene, sier 19-åringen.

- Fantastisk gjeng
For Riseth har ting skjedd fort etter at byttet av arbeidplass fra Skedsmo til Drammen ble klart. Så kjapt at han ikke har rukket å lære navnene på alle spillerne ennå.

- Jeg kom hit og fikk en liten økt i går. Det har gått fort, men dette er en fantastisk gjeng. Jeg visste på forhånd at det bor mye i det laget her. Sånn som vi spiller nå blir vi et Tippeliga-lag også neste sesong, det kan jeg skrive opp, sier den tidligere Lillestrøm-spilleren.

Les også: Godset ødela for Odd

Ikke satset på
- Hvorfor ble du Strømsgodet-spiller nå?

- Henning Berg ville ikke satse på meg, og jeg ville spille fotball. Det var flere klubber som var interessert i meg, men jeg ville gå til Strømsgodset - det var førstevalget. Det ordnet seg, og det er jeg veldig glad for.

- Hvor langt er fotballivet til Vidar Riseth?

- Jeg begynner å bli en gammel mann, så vi får se. Jeg hadde en avtale med Roar Strand om at vi skulle gi oss samtidig, men han gir seg da aldri, så vi får se når sesongen er ferdig, ler Riseth.

336000