Marcus Pedersen (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Marcus Pedersen (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Fredrik Nordkvelle og Marcus Pedersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Fredrik Nordkvelle og Marcus Pedersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Marcus Pedersen (Foto: TV 2/)
Marcus Pedersen (Foto: TV 2/)
Amewou (Foto: TV 2/)
Amewou (Foto: TV 2/)
Dag Eilev Fagermo (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Dag Eilev Fagermo (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Drømmetreff for Pedersen mot Odd

Tok sesongens 21. hjemmepoeng etter drømmemål av Marcus Pedersen.

Strømsgodset - Odd Grenland: 3-1

Marienlyst stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Odd Grenland stod med tre strake borteseirer i serien før møtet med Strømsgodset - og øynet muligheten for en fjerde. Men etter en tam åpning på kampen sørget en fantastisk soloprestasjon av Marcus Pedersen for full tenning hos hjemmelaget.

Vitamininnsprøytning
Spisskometen tok med seg ballen fra midtbanen, forserte forbi Morten Fevang og løftet ballen opp i Arni Gautur Arasons venstre hjørne fra 20 meter. En vakker scoring, og den nødvendige vitamininnsprøytningen som skulle gi drammenserne troen på seier mot de bortesterke gjestene.

Første omgang så ut til å ebbe ut med en knepen ledelse til Strømsgodset, men ypperlig kombinasjonsspill minuttet før pause skulle gi Joel Riddez hans første Tippeliga-mål – og de mørkeblås andre for kvelden. 2-0.

Skremmeskudd
Bare fem minutter etter hvilen var det duket for Godsets tredje, da Fredrik Nordkvelle kom alene med keeper og avsluttet sikkert i det lengste hjørnet, før Odd fikk et snev av håp igjen etter at debutant Vidar Riseth rev ned Peter Kovacs i straffefeltet.

Morten Fevang var iskald fra krittmerket, men til tross for et skremmeskudd signert Fredrik Gulsviks venstreslegge snaue halvtimen før slutt, kom aldri Odd nærmere poeng i Drammen.

Strømsgodset har nå tatt 21 av 23 poeng hjemme denne sesongen, og klatret med dagens seier opp på 14. og kvalikplass – ett poeng foran Fredrikstad.

De viktigste hendelsen i kampen:

87. min: Debutant Vidar Riseth mister pusten når han får et skudd i brystkassen mens han ligger nede, men veteranen kommer til hektene igjen ganske kjapt. Strømsgodset ser ut til å ha kontroll og holder Odd unna de store sjansene mot slutten.

64. min: Fredrik Gulsvik brenner løs på frispark fra 20 meter. Skuddet går midt på mål, men er så hardt at ballen går via hanskene til Moldskred og opp i tverrliggeren. Der kunne Odd fort vært tilbake i kampen igjen!

Se Gulsviks kanonskudd her:

336006

54. min: 3-1! Men så reduserer Odd umiddelbart! Debutant Vidar Riseth river Peter Kovacs over ende og Øvrebø peker på straffemerket. Morten Fevang er iskald og setter inn reduseringen.

Se straffescoringen her:

335998

51. min: 3-0! Fredrik Nordkvelle avgjør kampen når han kommer alene med Arason og setter ballen kontrollert forbi sisteskansen.

Se Nordkvelle øke til 3-0 her:

335997

44. min: 2-0! Strømsgodset øker! Joel Riddez avslutter opp i nettaket etter et glimrende Godset-angrep på venstrekanten. Dermed ser det mørkt ut for Odd Grenland!

Se Riddez score sitt første Tippeliga-mål her:

335987

32. min: 1-0! Marcus Pedersen tar med seg ballen fra midtbanen, runder Fevang og skyter fra 20 meter. Ballen suser opp i høyre hjørne - fullstendig utagbart for Arason. Fantastisk scoring.

Se Pedersens herlige scoring her:

335980

16. min: Komlan Amewou får knalltreff fra 25 meter. Arni Gautur Arason ser ikke utgangen på skuddet, men får kastet seg ned tidsnok og redder til corner!

Se Arasons kjemperedning her:

335975

Lagoppstillinger:

Strømsgodset (4-3-3): Moldskred - Andersen, Riseth, Madsen, Riddez - Nordkvelle, Winsnes, Amewou - Storflor, Pedersen, Keita.

Odd Grenland (4-3-3): Arason - Hagen, Fevang, Hansén, Rambekk - Lekven, Svindal Larsen, Brenne - Valencia, Kovács, Bentley.

Bakgrunn:

Ifølge Drammens Tidende sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at klubben kjemper om medaljer med det laveste lønnsbudsjettet i Tippeligaen.

– Jeg har ikke noe mer penger her enn jeg hadde i Strømsgodset. Ut ifra de opplysningene jeg sitter inne med har vi det laveste lønnsbudsjettet i Tippeligaen sammen med Sandefjord, sier Fagermo til dt.no.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Teminliste | Statistikk

All statistikk før den 23. serierunden

- Stemmer ikke
Det provoserer Strømsgodset-trener Ronny Deila.

– Det stemmer ikke at han har det minste lønnsbudsjettet i Tippeligaen. Fagermo har kjøpt spillere for ti millioner kroner på halvannet år i Odd. De fleste er etablerte Tippeliga-spillere som ikke tjener under en million i året. Jeg kjenner Odd fra innsiden og jeg vet dessuten at flere av spillerne ikke lønnes av Odd, men av eksterne investorer. Sannheten er at Fagermo har like mye penger å bruke som klubber som Fredrikstad og Aalesund, sier Deila.

Deila understreker likevel at han har respekt for det Fagermo har oppnådd med Odd denne sesongen, og ikke har en agenda bak utspillet mot trenerkollegaen.

- Blir for dumt
Overfor TV 2 Sporten kommenterer trenerduoen uttalelsene slik:

- Det blir for dumt å si at de har brukt så lite penger. Altså, han har gjort en kjempejobb i Odd, men når han sier at han har brukt minst penger også, da blir det litt for mye av det gode for meg, sier Deila.

Fagermo er ikke enig med Deila.

- At vi har brukt minst penger, det er jeg enig i. Det har vi sikkert ikke gjort. Men ut ifra de tallene jeg har fått fra klubben, så har er vi veldig langt nede på tabellen når det gjelder drift. Vi har solgt for 17 millioner og kjøpt for ni, så vi har tilført kassa en del millioner der, sier Fagermo.

Se intervju med Fagermo og Deila:

335958