Andy Roddick  (Foto: JOHN SOMMERS II/REUTERS)
Andy Roddick (Foto: JOHN SOMMERS II/REUTERS)

Roddick fyrer løs mot Twitter-forbud - på Twitter

- Du må seriøst være en idiot om du sender innsideinfo gjennom en tweet.

Tennisstjernen Andy Roddick er mildt sagt oppgitt fordi man under US Open vil forsøke å regulere tennisspillernes Twitter-oppdateringer, i frykt for at «innsideinformasjon» skal nå offentligheten. Twitteroppdateringer fra banen under kamper er forbudt.

- Jeg synes det er latterlig at US Open forsøker å regulere Twitter-oppdateringene våre. Jeg forstår problemstillingen på tennisbanen, men de kan vel ikke fortelle oss om vi kan eller ikke kan gjøre det på vår egen fritid... vi får se, skriver Roddick - på Twitter, så klart.

- Jeg respekterer definitivt regelen om innsideinformasjon, men du må seriøst være en idiot om du sender innsideinfo gjennom en tweet. Det er ikke veldig diskré/smart... kom igjen, twitrer enn oppgitt Roddick ifølge BBC.

- Viktig å sikre sportens integritet
Turneringstalsmann Chris Widmaier forstår Roddick, men mener Twitter-reglene er viktig for å bevare integritet.

- Vi er enige med mr. Roddick i at det ville vært idiotisk å komme med noe som kan oppfattes som innsideinformasjon, men i den nye medieverdenen er det viktig å sikre sportens integritet,

Varselplakater
Stjernene blir møtt med varselplakater der det heter:

«Mange av dere har Twitter-kontoer slik at deres fans kan følge dere, og bli mer involvert i dere og sporten - og det er flott.»

«Men uansett hvor populært det er, så er det viktig å advare mot farene ved Twitter, i henhold til reglene i tennisens anti-korrupsjonsprogram.»

I advarselen legges det til at å sende «sensitiv informasjon om kampene deres eller andre kamper må unngås. Avhengig av informasjonen som blir sendt ut kan dette bli sett på som innsideinformasjon.»

Den innsideinformasjonen defineres slik:

«Informasjon om den sannsynlige deltakelsen eller den sannsynlige yteevnen til en spiller i konkurransen, eller i forbindelse med vær, banestatus, status, utfall eller andre aspekter ved konkurransen, som innehas av en med informasjon fra innsiden, er ikke informasjon for det offentlige domene.»