Vigen Hattestad  (Foto: TV 2/)
Vigen Hattestad (Foto: TV 2/)

Vigen Hattestad vil ha russisk verdenscup-nekt

Verdensmester Ola Vigen Hattestad koker av sinne.

- Jeg må bare innrømme at jeg fikk et lite sjokk da jeg møtte Jevgenij Dementjev i selskap med de russiske landslagsløperne i Ramsau. Jeg blir bare så jævlig skuffet, hvem kan du egentlig stole på? Det er jo ikke mange dager siden det ble kjent at Dementjev hadde jukset og så er han her sammen med de andre russerne, ingenting har liksom skjedd, hvordan er det mulig, spør verdens beste skisprinter, Ola Vigen Hattestad.

Den dobbelte verdensmester fester ingen lit til russiske uttalelser om ny giv i dopingarbeidet.

- På meg virker det hele som en fleip etter denne opplevelsen her i Ramsau.

Jeg personlig ønsker at hele det russiske landslaget må nektes start i alle verdenscupløp denne sesongen.

- Hva mener du må skje?

- Straffen som jukserne får er tydeligvis ikke streng nok og alt tyder på at det er en ukultur i russisk langrenn. Dette har naturligvis vært et diskusjonstema blant oss norske løpere som er her i Ramsau og jeg personlig ønsker at hele det russiske landslaget må nektes start i alle verdenscupløp denne sesongen. Det får økonomiske konsekvenser for flere enn løperne - som er nødvendig. Vi kan jo ikke fortsette med at noen få får ødelegge idretten vår, sier Vigen Hattestad.

- Jeg ser på meg selv som en rolig kar, men å se dopingtatte Dementjev fortsatt i det russiske landslaget det får det til å koke i meg, sier han.