Ragnvald Soma og John Carew  (Foto: Lee Sanders/EPA)
Ragnvald Soma og John Carew (Foto: Lee Sanders/EPA)

Carew skuffet etter Europaliga-exit

Rundlurte Ragnvald Soma, men det var Rapid Wien som kunne juble til slutt.

Aston Villa - Rapid Wien 2-1, 2-2 sammenlagt

Aston Villa og John Carew er ute av Europaligaen før den har begynt, etter å ha røket ut på bortemålsregelen mot Rapid Wien.

Carew var tilbake i Villas startoppstilling etter sykdom, og fant også nettmaskene da han sørget for 2-0 til Villa, men Rapid Wien reduserte og bortemålsregelen sørget for at gjestene avanserte.

Skuffet Carew
Villa vant hjemmekampen 2-1, men tapte 0-1 på bortebane og dermed kunne de østerrikske spillerne juble da dommeren blåste av.

- Det var en grei kamp. Det gikk bra, men det spiller ikke så stor rolle når vi ikke klarer kvalifisere oss til Europaligaen. Det var ikke godt nok, sier Carew til TV 2 Sporten.

- Aldri vært så glad for å tape en kamp
Han lurte Ragnvald Soma da han scoret sitt mål, og Rapid-stopperen innrømmer at det var tøft å møte Carew og Emile Heskey.

- Det var tøft. Det var to meget to store, sterke spisser. Men når alt kommer til alt var det viktigste at vi tok oss videre på et sammenlagtresultat, sier Soma, som kunne juble tross tap, til TV 2 Sporten.

- Det var en fantastisk deilig følelse. Jeg tror aldri jeg har vært så glad for å tape en fotballkamp, sier Soma.

Villa bommet på straffe
Ashley Young hadde muligheten til å gi Villa ledelsen på straffe i første omgang, men den svake straffen ble reddet av Rapid-keeperen.

Da Ashley Young ble felt inne i boksen etter 38 minutter var det James Milner som stilte seg opp ved krittmerket, og hans straffe var langt bedre. Villa ledet 1-0.

Etter 52 minutter var det Carews tur.

Villa-angriperen dro seg forbi Rapids norske stopper Ragnvald Soma og sørget for 2-0 - og akkurat da var Villa i Europaligaen.

13 minutter før slutt gikk det imidlertid galt. Nikica Jelavic reduserte for Rapid Wien og gjestene holdt unna. Dermed ble det Rapid Wien som sikret seg spill i Europaligaens gruppespill.