FILMER TIL SEG STRAFFE: Eduardo går i bakken og dommeren mener Celtic keeper Artur Boruc feller Arsenal spissen. TV bildene viste imidlertid at Eduardo filmet seg til straffesparket.  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
FILMER TIL SEG STRAFFE: Eduardo går i bakken og dommeren mener Celtic keeper Artur Boruc feller Arsenal spissen. TV bildene viste imidlertid at Eduardo filmet seg til straffesparket. (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Eduardo kan bli suspendert for filmingen

Platini bekrefter at Arsenal-stjernen riskerer karantene.

Uefapresident Michel Platini har bekreftet at Arsenal-spissen risikerer to kampers karantene etter at han filmet seg til straffe i Mesterliga-kvaliken mot Celtic onsdag.

- Det er disiplinærprosedyrer i Uefa, og de kan bli iverksatt for å suspendere spilleren, sier Platini ifølge Sky Sports.

Les også: Wenger: - Det var ikke straffe

TOK STRAFFEN SELV: Eduardo satte selv ballen i mål etter å ha filmet seg til straffespark.  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
TOK STRAFFEN SELV: Eduardo satte selv ballen i mål etter å ha filmet seg til straffespark. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Skuespiller ble suspendert i 2007
Uefa har gjort det samme tidligere, da Litauens Saulius Mikoliunas ble suspendert i to kamper etter at TV-bildene viste at han filmet seg til straffe i en VM-kvalifiseringskamp mot Skottland i 2007.

- Skottland starter ofte slike prosedyrer. Forrige gang var det en Litauen-spiller som ble suspendert, påpeker Platini.

Sjefen i det skotske fotballforbundet, Gordon Smith, og Celtic-stjernen Massimo Donati har begge tatt til orde for å få Eduardo suspendert.

Vil ha flere assistentdommere
Hendelsen har også ført til nye krav om at det er på tide å ta teknologien i bruk for å hindre lignende episoder, men Platini er fast bestemt på at det ikke er løsningen.

- En dag vil spillerne slutte å filme, fordi dommerne vil se dem. I årevis har spillerne jukset fordi dommerne ikke var av god nok kvalitet, sier Platini.

Det problemet har han løsningen på. Platini ønsker nemlig to ekstra assistentdommere. En bak hvert mål.

- Jeg er overbevist om at dommere i nærheten vil hindre spillere i å simulere, og få dem til å ta de riktige beslutningene, sier Platini.

- Jeg har alltid sagt at det er bedre å ha flere dommeren, fremfor flere disiplinærsaker.