STRAFFE: Eduardo gikk veldig lett i bakken i duellen med Artur Boruc.  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
STRAFFE: Eduardo gikk veldig lett i bakken i duellen med Artur Boruc. (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Wenger: - Det var ikke straffe

Arsenal-manageren ikke fornøyd med Eduardos skuespill.

Eduardo da Silva var ingen populær mann blant Celtic-spillerne etter onsdagens mesterligakvalifisering på Emirates Stadium.

Den brasilianskfødte kroaten falt veldig lett i duell med Artur Boruc og lurte dommer Manuel Mejuto Gonzalez til å blåse straffespark, som han selv satte i mål.

- Ikke straffe
Med litt godvilje kan man se at Boruc så vidt berører Eduardos ankel, men langt i fra nok til å få ham ut av balanse.

- Jeg mener det ikke var straffe, men jeg er ikke så sikker på at ikke keeperen var borte i ham med sitt høyre kne. Eduardo kan ha forsøkt å hoppe unna også. Jeg tror ikke han ville ha protestert dersom det ikke ble dømt straffespark, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

Wenger har tidligere slått hardt ned på filming blant spillerne sine. Emmanuel Eboue fikk klar beskjed om å slutte med skuespillfaktene sine dersom han ville bli i klubben.

- Jeg har aldri bedt en spiller om å filme seg til straffespark. Jeg vil ikke ha straffespark som ikke skulle vært dømt, men jeg vil ikke gå så langt å si at Eduardo filmet, sier han.

Vil ha Eduardo straffet
Men det gjør Celtic-spillerne.

Massimo Donati ønsker nå at Arsenal-spissen blir straffet for sin opptreden.

- Dersom det er lett å se på TV så må Uefa ta affære og utestenge Eduardo. Jeg synes han burde bli utestengt i to kamper. Det var ikke straffe, noe alle i Celtics lag sa til ham, sier italieneren.

Arsenal vant for øvrig kampen 3-1 og gikk til Mesterligaen med 5-1 sammenlagt.