OPPTØYER: Opprørspolitiet forsøkte å få kontroll over hissige supportere utenfor Upton Park.  (Foto: Dominic Lipinski/AP)
OPPTØYER: Opprørspolitiet forsøkte å få kontroll over hissige supportere utenfor Upton Park. (Foto: Dominic Lipinski/AP)

Minister fordømmer fotballvolden i London

- En skam for fotballen, sier sportsminister Gerry Sutcliffe.

Den engelske sportsministeren Gerry Sutcliffe har fordømt volden som skjemmet ligacupoppgjøret mellom West Ham og Millwall.

En skam for fotballen

En 44 år gammel mann ble knistukket før oppgjøret, og det var bråk før, under og etter kampen, og både inne på og utenfor stadion.

- Vi fordømmer all uroen som skjedde både inne på og utenfor Upton Park. Vi forventer at alle de skyldige vil bli utestengt fra fotballen på livstid, de har ingenting å gjøre i fotballen, sa en FA-talsmann etter kampslutt.

Sutcliffe støtter FAs krav om livstidsutestenging for alle som var involvert i bråket før, under og etter oppgjøret på Upton Park.

- Episodene i går kveld er en skam for fotballen, sier Sutcliffe ifølge Sky Sports.

Les også: Heltehistorien som ble skjemmet av opptøyer

- Jeg støtter FAs i at alle som blir identifisert som deltakere i volden blir utestengt på livstid, og håper på et raskt samarbeid med alle parter i etterforskningen av det som skjedde, legger Sutcliffe til.

- Tillater ikke en retur til mørketiden
Sportsministeren er fast bestemt på at alt vil gjøres for å hindre at slike scener oppstår igjen. ...vi vil ikke tillate en retur til mørketiden på 70- og 80-tallet...

- Vi har gjort stor fremgang de siste 20 årene, når det gjelder å håndtere hooligans i dette landet og vi vil ikke tillate en retur til mørketiden på 70- og 80-tallet da de hjemsøkte fotballen, sier Sutcliffe.

- Vi vil aldri være selvtilfredse i kampen mot fotballvolden, fortsetter Sutcliffe.

Zola sjokkert
West Ham-trener Gianfranco Zola ble sjokkert av de stygge scenene som utspant seg på West Hams hjemmebane.

- Jeg har vært involvert i vanskelig kamper, og ting har skjedd. Jeg har spilt her i sju år og aldri sett noe slik. Det er ikke bra for fotballen. Jeg ble fullstendig sjokkert, sier Zola til Sky Sports.