Rihanna og Chris Brown hadde voldshistorie

Allerede før Chris Brown banket opp Rihanna 8. februar skal paret ha hatt to voldelige episoder, viser rettsdokumenter som ble offentliggjort tirsdag.

Det er i en prøvetidsvurdering av Brown at dette fremkommer, melder People. Han ble denne uken dømt til seks måneders samfunnstjeneste, fem års prøvetid og beordret til ikke å kontakte Rihanna de neste fem årene.

Den første hendelsen skjedde i Europa før jul i fjor. Da hadde kjæresteparet en opphetet diskusjon, hvorpå Rihanna dro til Brown. Hans reaksjon var å dytte henne inntil en vegg.

Episode nummer to fant sted bare tre uker før den skjebnesvangre Grammy-festen i februar. Paret var på Barbados og kjørte en lånt Range Rover da de begynte å krangle. Brown hoppet ut og knuste vinduene på både fører- og passasjersiden av bilen – dog uten at noen ble skadd.

Rettsdokumentene forteller også om opptakten til julingen som Rihanna fikk 8. februar. Brown skal ha fått en tekstmelding fra en tidligere kjæreste, noe som førte til at Rihanna ifølge eget utsagn «ble rasende og slo begge nevene i dashbordet». Brown skal ha stoppet Lamborghinien og prøvd å tvinge henne ut, noe som endte i en fysisk slåsskamp.

Advokatene til paret var ikke tilgjengelige for kommentar, skriver People. (©NTB)