Vebjørn sand 2 til nett (Foto: Nyborg, Kristine (Scanpix), © RIN)
Vebjørn sand 2 til nett (Foto: Nyborg, Kristine (Scanpix), © RIN)

Vebjørn Sand raser mot museum

Vebjørn Sand irriterer seg over å bli kalt «Nerdrum»-elev og har trukket seg fra utstilling.

Trekker seg fra utstilling

I morgen åpner utstillingen «Alderdom- frykt og frykt» på Oslo Bymuseum med noen av Norges fremste figurative malere. Nye bilder av Odd Nerdrum skal også stilles ut på museet. Inntil i forrige uke skulle Vebjørn Sands nye portrett av eventyreren Helge Ingstad vært et av verkene på utstillingen men nå trekker Sand seg helt ut fra utstillingen.

Nerdrum elev

Årsaken til Sands irritasjon skyldes en feilaktig omtalelse av den anerkjente kunstneren. Museumsdirektør ved Oslo Bymuseum, Vibeke Mohr omtalte den nå New York bosatte maleren som elev av Odd Nerdrum.

– Dette er egentlig en filleting, men jeg tar fullstendig ansvar. Det har vært noen komplikasjoner i vårt presisjonsnivå, sier Vibeke Mohr til Dagbladet.

Forstår ikke

Jan-Ove Tuv er kanskje den mest profilerte av Nerdrum elevene som skal stille ut og synes Sands beslutning om å trekke seg fra utstillingen er trist.

– Vebjørn Sand og Odd Nerdrum jobbet mye sammen i en periode mot midten av 90-tallet, og jeg antar Sand har lært mye av Nerdrum. Jeg ser ingen grunn til Sands beslutning, så dyktig portrettet han skal stille ut er sier Tuv til Dagbladet.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)