Bengt Sæternes  (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Bengt Sæternes (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Sæternes: - Baardsen tuklet med kontrakten

Bengt Sæternes hevder at Einar Baardsen endret en dato i kontrakten hans.

Vålerenga-spiss Bengt Sæternes fulgte rettssaken mot Einar Baardsen med interesse.

Han hadde selv Baardsen som agent frem til han signerte for Club Brugge.

Forhandlet alene
Sæternes vurderte lenge å ikke si noe om sitt forhold til den tidligere Fifa-agenten, men tar nå bladet fra munnen. Til Dagbladet forteller han om sitt forhold til Baardsen.

Da han forlot Bodø/Glimt for Club Brugge, ordnet han alt med kontraktsforhandlingene for egen hånd. Det likte Baardsen dårlig og klaget ham inn for Norges Fotballforbund. Baardsen krevde at NFF inndro spillerlisensen til Sæternes og flere millioner kroner i erstatning.

Men NFF avviste kravet ettersom de anså kontrakten mellom partene som ugyldig.

Det viste seg at kontrakten ikke var NFFs standardkontrakt og heller ikke mellom Sæternes og Baardsen personlig, men med det engelske agentfirmaet IMG.

Endret dato i kontrakten
- Avtalen jeg inngikk med ham ble inngått i 2001, og utløp 31.12.2002. Jeg hadde gitt klar beskjed til ham at jeg ikke skulle skrive ny kontrakt, men i juni 2002 gikk han inn i et agentfirma i England som het IMG. Da ringte han meg og sa jeg var under kontrakt med IMG. Det var helt greit for meg. Han fakset den siste siden til meg, jeg skrev under og fakset tilbake.

- Når jeg så får se papirene, ser jeg at det på side to i den kontrakten ligger en ny side. Datoen skulle vært 31.12.2002, men var endret til 26. juni 2004. Det brukte jeg mot ham i min bevisførsel inn mot NFF og utvalget som skulle avgjøre tvisten vi hadde. Konklusjonen fra NFF kom jo, og den gikk på at han ikke hadde gyldig avtale med meg. Men hadde ikke det skjedd, måtte jeg bevist at han hadde tuklet med datoen i kontrakten. Jeg mener flere fortjener å vite om dette, for dette gjelder ikke bare Riise. Det er ikke bra for fotballens anseelse, sier Sæternes.

Baardsen reagerer sterkt på utspillet fra Sæternes.

- Nå er det slutt. Jeg er blitt sparket så urettferdig av mennesker med skjulte motiver, men hvis hans påstander er slik du har referert, skal han få stå i en rettssal og forsvare det. Det er fullstendig slutt på stygge drittpakker som serveres i en vanskelig tid for meg. Han skal få stå ansvarlig for uttalelsene sine og dokumentere dem. Så skal vi se hvem som har rett her, sier Baardsen.

Ingen andre av Baardsens tidligere klienter, blant dem Steinar Nilsen, Magne Hoset, Frode Olsen og Lars Bohinen, har noe å utsette på jobben han gjorde for dem.