Edvald Boasson Hagen (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Storeslem for Boasson Hagen i Eneco Tour

Edvald Boasson Hagen vant siste etappe og Eneco Tour sammenlagt.

Boasson Hagen fikk fine, tørre veier da han gikk ut som sistemann og sammenlagtleder på den sjuende og avsluttende tempoetappen på 13 km i Amersfoort.

Han hadde et forsprang på 25 sekunder til nærmeste konkurrent Lars Bak. Forspranget holdt inn med god margin, til tross for at det begynte å regne etter hvert, og Edvald Boasson Hagen kunne ta sin første etapperittseier i proffkarrieren sin.

Nordmannen kjørte teknisk meget bra og tok etappeseieren med tiden 16.07, i tillegg til sammenlagtseier og den røde poengtrøyen. Nærmeste konkurrent i sammendraget ble Sylvain Chavanel, 45 sekunder bak. Chavanel tapte 14 sekunder til Boasson Hagen på tempoetappen.

- Det var litt regn i dag, men veiene føltes ikke så glatte. Jeg tok det rolig i de skarpe svingene, men ga full gass ellers. Jeg ville ikke ta noen sjanser, sa Boasson Hagen etter målgang.

Sebastian Langeveld ble nummer to på etappen, fire sekunder bak Boasson Hagen.

Les også: Kaggestad hyller Edvald
Les også: Edvald spurtet til seier
Les også: Boasson Hagen får himmelsk lønn i Team Sky

22-åringen har vært i teten i de fleste etappene i Eneco Tour i Belgia og Nederland. Mandag vant han den sjette etappen etter en solid spurt.

Tidligere i sesongen har Boasson Hagen tatt etappeseiere i Polen rundt og Giro d'Italia, samt vunnet klassikeren Gent-Wevelgem.

Han sykler nå for Columbia-HTC, men forlater det laget etter sesongen og ender trolig opp i nystartete Team Sky.

Med den sterke innsatsen i Eneco Tour vil Boasson Hagen gjøre et byks på verdensrankingen over de beste syklistene. Mest sannsynlig er han nå nummer tre, bak Alberto Contador og Andy Schleck.