Chanel til web
Chanel til web

Se amatøropptak fra Coco Chanels private hjem

For noen år tilbake fikk God morgen Norge en eksklusiv omvisning i Coco Chanels hjem i Paris

Coco Chanel (1883-1971) er aktuell denne høsten med to filmer . Den legendariske moteskaperen gav oss den lille sorte og verdens mest solgte parfyme: Chanel no 5.

Gabrielle Chanel vokste opp under fattige kår, men klarte å skape et av verdens mest luksuriøse motehus. I dag er det Karl Lagerfeldt som er sjefsdesigner hos Chanel

Rue de Chambon

I den lille gaten i Paris ligger den første Chanel butikken hvor den legendariske speiltrappen hvor Coco Chanel holdt sine visninger . Leiligheten er bevart slik den var da hun levde og det blir fremdeles holdt små ,eksklusive visninger i speiltrappen.

Se hjemmet her

335167

Audrey Tautou som Coco Chanel

Coco før Chanel bygger på biografien av Edmonde Charles-Roux, og forteller historien om den verdenskjente motedesigneren Chanels tidlige liv. Rollen som Coco Chanel spilles av Frankrikes kanskje største kvinnelige stjerne Audrey Tautou, tidligere kjent for bl.a. Da Vinci-koden og Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

Portrettet av Coco Chanel viser en kvinne som kommer fra trange kår, som er selvlært og har en helt unik og eksepsjonell personlighet. Hun skal bli et symbol for fremgang og frihet, en som selv er med på å skape den moderne kvinne - etter selv å ha ryddet veien.

Se anmeldelsen her