shadow_complex
shadow_complex

Shadow Complex - en nostalgisk våt drøm

Spillet er en klisje av dimensjoner, men reddes av frekke dialoger og fantastisk grafikk.

Det ser ut til at «Gears of War» utvikleren Epic Games, gjorde et klokt valg da de ifjor skaffet seg det lille spillstudioet Chair Entertaniment.

Et år senere er det på tide å slå kloa i tidenes mest ambisiøse «Live Arcade»-tittel som nærmest virker som en hyllest til klassikeren «Metroid»

dataspill
dataspill

Etter å ha blitt sjekket opp av dama med navnet Claire, blir kjekkasen Jason Fleming med på en aldri så liten grotteekspedisjon-date med sin nye flamme.

Men før våre turtelduer rekker å dra frem kvikk lunsj og kakao blir Claire kidnappet av stormannsgale terrorister som skuler seg i en gigantisk underjordisk militærbase. Med godt heltemot og fars kamptrening i friskt minne tar Jason opp kampen mot en hel armè for å redde «prinsessen og kongeriket».

Nostalgisk våt drøm

Her stinker det klisje av dimensjoner, men når spillets plot baserer seg på noe den høyreekstremistiske forfatteren Orson Scott Card har skrevet, er det kanskje ikke så rart. Heldgvis reddes spillet av solid stemmeskuespill og småfrekk dialog, som gjør scenene noe mer underholdene.

«Shadow Complex» er en nostalgisk våt drøm da det er i meget detaljert 3D, men presentert i et «Old School» 2D perspektiv. Omgivelsene rundt og i militærbasene er varierte og spennende å utforske. Noe som kommer godt med, da det blir en hel del gjensyn med alle besøkte områder.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

shadow-complex
shadow-complex

Billig moro

Ved bruk av den venstre spaken beveger Jason seg fra side til side på skjermen og med høyre siktes det med våpen. Kontrollsystemet er solid og sammen med spillet evne til å belønne den som utforsker militærbasen kriker og kroker er dette en fantastisk Metroid-klone.

«Shadow Complex» ble spillet jeg nok engang runnet etter rulleteksten hadde gått.

Dette var takket være spillet noe korte lengde, men mest evne til å finne konkurranseinstinktet i meg. Lederoversikt som ofte gir beskjed over hvem av Xbox Live-venner du er i tet med og muligheten til å teste sine evner på tid i «Training Grounds» gjør at jeg allerede er på tredje forsøk.

Et fantastisk spill til under hundrelappen.

Spill det!

Terningkast: 5

Finn flere saker på waschera.no