charlotte Mohn
charlotte Mohn

Dagens sommermattips: Friterte blåskjell med kamskjell

Her er Charlotte Mohns tips til friterte blåskjell med kamskjell

Denne sommeren er Charlotte Mohn - kjent fra «Smaken av Norge» og «Jenter på hjul» - vår matekspert.

Hver uke presenterer hun nye, lette og veldig gode sommerretter, desserter og drinker du kan kose deg med igjennom sommerferien.

Lurer du på hvordan Charlottes matinteresse startet? Se hvordan Charlotte ble matglad her

Hva med å servere deilige blåskjell? Her er oppskriften:

Friterte blåskjell med kamskjell

1 liter soyaolje

16 store dampede blåskjell

2 dl hvetemel

1 dl øl el vann

1 klype salt

4-6 kamskjell

Varm opp oljen i en stor kjele.

Mel, vann og salt blandes sammen til en røre.

Dypp hvert blåskjell (uten skjell) i røren og stek de gylne. La de renne av på et papir.

Stek kamskjellene i litt olje ca 1 min på hver side.

Server sammen med litt salat og rømmedressing med pepperrot.

Bli med Charlotte hjem til nydelige Opaker gård her

Få flere sommermattips på Charlottes matsider her