Ellen hos legen 006 (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2)
Ellen hos legen 006 (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2)

Tar sprøyter for å tåle «Skal vi danse»-sending

Tre uker før premieren av «Skal vi danse» har Ellen Arnstad ekstreme smerter i skulderen.

Bare uker før premieren av høstens «Skal vi danse» kommer det melding om den første skaden blant kjendisene. Vi ble med Ellen Arnstad da hun måtte til legen for å sette en kortison-sprøyte i en ekstremt vond skulder.

Forsøkte å trene bort smerten

- Jeg har hatt vondt hele sommer egentlig. Jeg har jo trent litt ekstra i det siste. Både jogget og trent vekter på treningssenter. Det har trigget den betennelsen. Og jeg tenkte jo at dersom jeg trener går det vel over, man tenker jo at trening er sunt, og da går smerter over. Men her gikk det motsatt vei, forteller Ellen.

Søvnløse netter

Henne-redaktøren har kommet rett fra møte i Pressens Faglige Utvalg. Nå skal sprøyten settes, og om en snau time skal hun møte dansepartner Lars Alexander Wiulsrud for en ny treningsøkt.

Smertene har vært uutholdelige for den energiske medielederen, og de fleste netter den siste tiden har vært søvnløse. Likevel er Ellen ved god mot, for hun har allerede merket noe effekt av den første sprøyten.

- Nå begynner ting å bli bedre. Lars Alexander og jeg har trent mange timer i helgen, forteller hun og beskriver hvordan armen - så langt det går - får være i fred, mens bena gjør all jobben.

Les også: Disse har høstens tøffeste jobb
Lad opp til premieren med «Skal vi danse»-spillet.

Ellens redningsmenn

Thomas Amundsen er fastlege ved Bryn Allmennlegesenter og har blitt hentet inn for å sette sprøytene i Ellens skulder, sammen med manuellterapeut Eirik Hauger. Ellen kaller disse to sine «redningsmenn» som leger hennes kapsulitt (les mer om diagnosen i boksen til høyre).

Fra gammelt av ble dette kalt «frozen shoulder» og ingen litteratur forteller hvordan det oppstår. Ble man rammet av det før måtte man rett og slett gå med armen i fatle til det gikk over. Og det kunne ta opptil to år. Så ille er det ikke for Ellen nå som hun får behandling, men:

- Du er nok ikke 100 prosent før om et års tid, Ellen. Lars Alexander får en utfordring, for dere må ta høyde for dette, sier Eirik.

DANSEPARTNERE: Ellen Arnstad skal i høst danse med Lars Alexander Wiulsrud.
DANSEPARTNERE: Ellen Arnstad skal i høst danse med Lars Alexander Wiulsrud.

Kan sette lokalbedøvelse før direktesending

Og de to har et ess i ermet dersom Ellens skulder ikke skal bli så bra som hun trenger. Thomas kaller det et «dirty trick» og det innebærer en lokalbedøvelse før Ellen skal ut i direktesending.

- Men det er absolutt verste fall!

Etter at man har fått kortisonsprøyte skal man egentlig ta det med ro. Det har ikke Ellen tid til, Lars Alexander venter på parketten, klar for en ny treningsøkt.

- Dere har virkelig reddet meg, det så virkelig mørkt ut en stund, smiler Ellen til sine redningsmenn før hun booker ny time for sprøyte nummer tre og gjør seg klar til å haste videre.

- Jeg var heldig som fikk diagnosen av Eirik så kjapt. Skuldre, rygg og nakke er vanligvis ting det tar lang tid med. Første kortisonsprøyten fikk jeg for en uke siden, det var dagen før den aller første treningen. Hadde jeg ikke fått noe hjelp kunne dette blitt et virkelig drama, sier hun vel utenfor klinikken.

Les også: «Skal vi danse»-Therese er gravid
Les også: Guri Solberg: - Det er mulig jeg blir litt sjalu

Henger ikke med hodet

Men til tross for hektiske dager og sterke smerter henger hun ikke med hodet.

- Til tross for en ganske dramatisk start, mener jeg at det er en god start, smiler hun og legger til:

- Vi er ved godt mot begge to. Vi har god kjemi og har det hyggelig på trening. Og jeg tror vi kommer til å holde en veldig god tone helt frem til mål. Og det er jo litt viktig, jeg tilbringer jo mer tid med ham enn andre i familien om dagen.

Om et par dager vil hun merke effekten av sprøyten, og kan forhåpentligvis jobbe litt mer med overkroppen på dansetreningen.

- Dette er fortsatt veldig gøy og moro. Jeg henger ikke med hodet. Det går fremover, jeg har stor tro, mye pågangsmot og energi og jeg skal gi alt!

«Skal vi danse» har premiere lørdag 19.september.

Ellen hos legen 001
Ellen hos legen 001
Ellen hos legen 002
Ellen hos legen 002
Ellen hos legen 003
Ellen hos legen 003
Ellen hos legen 004
Ellen hos legen 004
Ellen hos legen 005
Ellen hos legen 005
Ellen hos legen 006
Ellen hos legen 006
Ellen hos legen 007
Ellen hos legen 007
Ellen hos legen 008
Ellen hos legen 008