Nordlie  (Foto: TV 2/)
Nordlie (Foto: TV 2/)

FFK kan kjøpe Nordlie fri for en halv million

Tom Nordlie har klausul i kontrakten med Kongsvinger.

Kongsvinger (TV 2 Sporten): Kongsvinger-trener Tom Nordlie fikk i går en henvendelse fra Fredrikstad med forespørsel om å bli klubbens trener.

TV 2 Sporten vet at Nordlie kan kjøpes fri fra kontrakten med Kongsvinger for en halv million kroner.

- Jeg har sagt at det ikke er aktuelt å trene Fredrikstad bare for en kort periode. De må ha langsiktige ambisjoner, sier Tom Nordlie til TV 2 Sporten.

- Det er også viktig at et mulig skifte godkjennes av familien min, og minst like viktig at klubben avklarer sitt arbeidsforhold til Anders Grönhagen først, sier treneren, som i dag ledet en volleyballøkt og grillfest med KIL-troppen.

Får tilbud i ettermiddag
- Vi gir Tom et tilbud nå i ettermiddag, via hans agent, og håper at han vil vurdere det positivt. Vi må løse kontrakten med Grönhagen på en fornuftig måte, men der har vi en dialog gående allerede, sier FFK-direktør Runar Henriksen til TV 2 Sporten.

335190

Fredrikstads visekaptein Hans Erik Ramberg vet ikke hva FFK-spillerne synes om at Tom Nordlie er på vei.

- Nei, det vet jeg ikke, sier Ramberg når han blir spurt om han har inntrykk av at spillergruppen synes det er okay at Tom Nordlie kommer til Fredrikstad.

Nordlie dyr i drift
Kongsvinger sliter økonomisk og vil nok sette pris på de 500 000 kronene de kan få for Nordlie. Treneren har kontrakt med Kongsvinger ut året. Går Nordlie nå vil klubben også spare utgiftene til Nordlies høye lønn, som er på rundt 1,1 millioner kroner.

Tom Nordlie skal i dag i styremøte med Kongsvinger for å diskutere fremtiden.

- Det er synd at dette skjer. Vi kjemper om opprykk til Tippeligaen, men han har en klausul i kontrakten som vi ikke kan løpe fra, sier sportslig leder Morten Kristiansen til TV 2 Sporten.

Har aldri tvilt på seg selv
Tar Nordlie over FFK blir det trenerens sjette tippeligaklubb. Forholdet med Lillestrøm endte med bunnkamp og en bitter avgang i fjor sommer. Mange trodde Nordlie da var ferdig som topptrener.

- Føler du at det er en revansj å bli kontaktet av en tippeligaklubb igjen?

- Jeg har aldri tvilt på mine pedagogiske evner, og jeg vet at jeg har det som skal til på det øverste nivået, slår han fast.