ETTERFORSKES: Conrad Murray var Michael Jacksons private lege.  (Foto: Houston Chronicle/SCANPIX/AP)
ETTERFORSKES: Conrad Murray var Michael Jacksons private lege. (Foto: Houston Chronicle/SCANPIX/AP)

Slakter Jacksons lege

Spesialist mener Michael Jacksons lege gav stjernen livsfarlige medisiner.

Doktor Philip Lumb, ved Keck School of Medicine - University of Southern California er svært kritisk til behandlingen av Michael Jackson.

Farlige medisiner

- Med å gi en rekke ulike stoffer til en person, vil pasienten ha lettere for å utvikle farlige bieffekter, sier Doktor Philip Lumb til nyhetsbyrået AP.

Spesialisten mener det er svært farlig å blande så mange ulike stoffer hos en pasient. Konsekvensene kan bli svært alvorlige.

- Dette kan være depresjon og pusteproblemer som kan føre til kollaps og død, hevder Doktor Philip Lumb.

335052

- Senket dosene

Ifølge rapporten har Conrad Murray, fortalt til politiet i Los Angeles at han hadde behandlet Jackson for søvnløshet i seks uker da han døde. Han fortalte at han fryktet Jackson utviklet avhengighet av stoffet, og hadde forsøkt å venne ham av med det ved å senke dosene.

Den morgenen Jackson døde skal legen ha forsøkt flere midler for å få popkongen til å sovne. Da han etter flere forsøk fremdeles var våken, ga Murray etter Jacksons krav om å få Propofol, skriver latimes.com.

335027

Ifølge nyhetsbyrået AP har rettsmedisineren i Los Angeles konkludert i obduksjonsrapporten at Jacksons dødsårsak var drap.

Det er en talsperson for politiet som sier dette til nyhetsbyrået. Rettsmedisinerens konklusjon øker sjansen for strafferettslig forfølging av Jacksons private lege, Conrad Murray.

Les mer: Rettsmedisiner: - Michael Jackson ble drept

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)