The Truman Show, Jim Carrey
The Truman Show, Jim Carrey

Livsvarig liveshow

Truman Burbank ble som spedbarn adoptert av en TV-stasjon, og hans liv har siden vært et 24-timers liveshow. Truman selv er den eneste som ikke vet dette.

Truman Burbank (Jim Carrey) bor i den lille, trivelige byen Seahaven med sin kone Meryl (Laura Linney). Her trives han godt med jobben som forsikringsagent, og tror han lever et helt normalt liv. Men det han ikke vet, er at han er stjernen i verdens mest populære TV-show. Showet har pågått i hele 30 år, og den perfekte lille byen Seahaven er i virkeligheten en gigantisk scene omringet av 5000 kameraer.

Styrer liv og minner
TV-stasjonen som adopterte Truman som spedbarn har direktesendt hele hans liv. Trumans kone, venner og familie, faktisk alle han treffer, er egentlig skuespillere. Hele døgnet blir han observert av millioner av mennesker, og kringkastet til et internasjonalt publikum. Mannen bak det hele er showets regissør, den store Christof (Ed Harris), som styrer Trumans liv og minner.

Fatter mistanke
Men Truman har lenge hatt en følelse av at noe ikke er som det skal. Han fikk ikke gifte seg med jenta han ønsket, og han har aldri fått forlate hjembyen. Og en dag skjer det noe som virkelig får Truman til å stusse. Skuespilleren som spilte hans avdøde far har brutt seg inn i studioet, og Truman får øye på ham i menneskemengden. Dermed fatter Truman mistanke, og bestemmer seg for å flykte fra byen. Men det blir ikke lett - Christof gjør alt for å forhindre ham fra å dra.

Se filmen "The Truman Show" på TV 2 Zebra søndag 30. august kl. 20:00.