Hjem, kjære hjem 680
Hjem, kjære hjem 680

Romantikk med humor

Reese Witherspoon befestet sin posisjon som en av de ettertraktede skuespillerne i Hollywood med denne filmen.

I "Hjem, kjære hjem" spiller Witherspoon en suksessrik moteskaper i New York. Overraskene frir kjæresten Andrew Hennings (Patric Dempsey) til henne. Han er sønn av New Yorks borgermester Kate Hennings (Candice Bergen), og en av byens mest ettertraktede ungkarer. Frieriet skjer på Tiffany's, og det er skikkelig sus over det hele.

Gift
Men Melanies fortid skjuler mange hemmeligheter, blant annet Jake, bondetampen hun giftet seg med mens hun gikk på high school, og som nekter å skille seg fra henne. Bundet av hymens lenker, og fast bestemt på å avslutte det mindre vellykkede forholdet én gang for alle, sniker Melanie seg tilbake til hjembyen i Alabama for å ta et endelig oppgjør med fortiden.

Hemmelig ektemann
Filmen som på norsk har fått tittelen "Hjem, kjære hjem", ble også Josh Lucas' store gjennombrudd. Han spiller den hemmelige ektemannen fra hjembyen, han som ikke vil skilles. Patrick Dempsey som spiller hennes New York-kjæreste, er like kjent fra "Skrik 3" og TV-seriene "Will & Grace" og "Once and Again". Candice Bergen, mest kjent som Murphy Brown, spiller moren hans som er ordfører i New York.

"Komisk timing"
Da "Hjem, kjære hjem" hadde premiere i USA , hadde de amerikanske kritikerne mye pent å si. Magasinet Rolling Stone kunngjorde at "Witherspoon har klassen, frekkheten og det fullendte talentet til å opprettholde en stor karriere". Velkjente Larry King kom med følgende kommentar: "En fryd for øyne og ører. To timer med moro og fengende musikk. En romantisk komedie som virkelig er både romantisk og morsom. Kos deg". Og New York Post: "Witherspoon er en fryd - hennes komiske timing, så bra, og hennes skøyeraktige og gode lykketreff, så fasinerende".

"Sweet Home, Alabama" spilte inn 35,6 millioner dollar i løpet av premierehelgen i USA, september 2002.

Se filmen "Hjem, kjære hjem" på TV 2 Zebra onsdag 26. august kl. 00:05.