DEBUT: Nå som ferske elever strømmer inn på de videregående skolene tar danskene i bruk utradisjonelle metoder for å integrere førsteklassingene..
DEBUT: Nå som ferske elever strømmer inn på de videregående skolene tar danskene i bruk utradisjonelle metoder for å integrere førsteklassingene..

Sex med førsteklassing belønnes med øl

Med velsignelse av rektor får de eldste elevene belønning for sex på Fredriksborg Gymnasium.

På denne tiden av året skal ferske førsteklassinger finne nye venner i løpet av fadderuken på videregående skoler. I den anleding tilbyr Fredriksborg Gymnasium i Danmark en leskende dusør til de som blir intimt kjent med en tredjeklassing.

Se også Merkelige prevensjonsmidler

Rødbrus for sex

- Det er en gammel tradisjon i forbindelse med introfesten. Det er meget harmløst, sier rektor Peter Kuhlman til den danske tidsskriften «24timer».

Tradisjonen tro skal tredjeklassingene holde sine førsteklassige sexpartnere i hånden på mandagen etter helgens festiviteter, og få overrekt sin belønning foran resten av skolen. En kasse øl blir utdelt til de eldste og en kasse rødbrus blir tildelt ferskingene.

I følge danske BT.dk er slike ordninger ikke uvanlig på andre videregående skoler i resten av Danmark.

Les også: Ubeskyttet sex kan gi kreft

Fargekoder for villighet

Førsteklassingene har dog en mulighet til å styre unna de tørste og målbevisste tredjeklassingene på introfesten.

I følge rektoren er det enkelt å holde seg unna tilnærmelsene når man med fargene på klærne kan signalisere at man ikke er interessert i intimitet.

- De nye elevene kan kle seg i rødt som betyr opptatt, eller grønt som signaliserer at man er «åpen», forklarer rektoren.

Les også: Har ditt kjærlighetsforhold gått i denne fellen?

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

MOTVILLIG: Wascheras sexekspert Egil fraråder ungdom å ha sex
  mot sin vilje.
MOTVILLIG: Wascheras sexekspert Egil fraråder ungdom å ha sex mot sin vilje.

Mange skeptikere

Psykolog Kuno Sørensen mener derimot at tradisjonen er langt i fra så uskyldig som rektor Peter Kuhlman ved Fredriksborg Gymnasium påstår.

- Ved en slik tradisjon er risikoen for at noen elever vil gå lengere enn de egentlig har lyst til fordi de kan bli stemplet som en som tar avstand fra felleskapets morsomheter, sier Sørensen til ekstrabladet.dk.

Som en tommelfingeregel mener Wascheras egen sexekspert Egil at man aldri skal ha sex for belønning eller for å blidgjøre andre.

- Det finnes ingen annen grunn til å ha sex enn at du har lyst. Har man ikke har lyst, skal man heller ikke gjøre det, avslutter medisinstudenten.

Se flere godbiter på waschera.no