KREVER SEIER: Rafa Benitez (til venstre) forventer seier når Liverpool gjester Bolton på lørdag. Villa manager Martin O'Neill var naturlig nok langt mer fornøyd enn Benitez etter kampen. (Foto: Tim Hales/AP)
KREVER SEIER: Rafa Benitez (til venstre) forventer seier når Liverpool gjester Bolton på lørdag. Villa manager Martin O'Neill var naturlig nok langt mer fornøyd enn Benitez etter kampen. (Foto: Tim Hales/AP)

Benitez krever seier mot Bolton

Mener personlige feil må ta skylden for tapet mot Villa.

Liverpool - Aston Villa 1-3

Manager Rafa Benitez skyldte på personlige feil etter at Liverpool gikk på et sjokktap mot Aston Villa hjemme på Anfield mandag.

- I de første 20 minuttene skapte vi mange sjanser og spilte bra. Så slapp vi inn et selvmål og begynte å gjøre flere feil, sier Benitez ifølge Sportinglife .

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Villa ledet 2-0 til pause etter et selvmål av Lucas og en heading av Villa-stopper Curtis Davies.

Fernando Torres skapte ny spenning i kampen i andre omgang, men da Steven Gerrard felte Nigel Reo-Coker og lagde en unødvendig straffe like etter var løpet kjørt for Liverpool.

Ashley Young sørget for 3-1-seier til Villa fra krittmerket.

Les også: Steven Gerrard ble syndebukken

- Vi har tapt og vi vet vi må forbedre oss. Jeg følte vi hadde en sjanse da Fernando Torres scoret, men straffesparket avgjorde. Det var en klar straffe, sier Benitez.

- Må vinne mot Bolton
Og etter å ha tapt like mange kamper på sesongens tre første Premier League-runder som de gjorde gjennom hele fjorårssesongen innser Rafa Benitez at det er et hardt presset Liverpool som møter Bolton på lørdag.

- Vi vet at vi må dra til Bolton lørdag og vinne. Alt kan endre seg om vi gjør det, og selvtilliten vår vil vokse, sier Benitez.

Den svake sesonginnledningen har ikke fått Benitez til å gi opp troen på tittelen.

- Denne troppen er så å si lik den vi hadde forrige sesong, så jeg tror vi er gode nok til å være tittelutfordrere. Men vi må gjøre mer, vi må vinne mot Bolton, sier Benitez.

- Våre mest rutinerte må ta mer ansvar
Han mener Liverpools mest rutinerte spillere må ta større ansvaret.

- Vi må sette oss ned og analysere hver spiller, og sørge for at vi gjør ting rett i neste kamp. Men våre mest rutinerte spillere må ta mer ansvar, sier Benitez.

Benitez hyllet også tidligere Liverpool-keeper Brad Friedel. Veteranen vartet opp med en rekke flotte redninger mot sin gamle klubb.

- Keeperen deres gjorde noen flotte redninger, men når det skjer må vi skape flere sjanser, sier Benitez.

- Seieren var fullt fortjent
Villa-manager Martin O’Neill hyller også Friedels innsats.

- Brad Friedel var strålende, sier O’Neill.

- Han vil være fornøyd med seg selv, og det har han rett til. Vi er fornøyd med ham. Det var en fantastisk forestilling fra hele laget, og seieren var fullt fortjent, sier O’Neill.