Mads Stokkelien  (Foto: Scanpix/)
Mads Stokkelien (Foto: Scanpix/)

Mads Stokkelien er månedens fotballtalent

Hedres med StatoilHydros talentpris for juli.

På rekordtid har 19 år gamle Mads Stokkelien tatt steget fra en anonym tilværelse på Starts 2.lag til fast plass på U21-landslaget og storscorer i Tippeligaen.

Nå hedres han med StatoilHydros talentpris for juli.

StatoilHydros talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og StatoilHydro. Talentprisen for juli 2009 går til Starts Mads Stokkelien, som i det siste har markert seg sterkt i Tippeligaen med en rekke flotte scoringer.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk telefonen, det er jo veldig mange flinke unge spillere i Norge. Men selvfølgelig, dette er veldig stort, sier en glad Stokkelien om kåringen.

Dyktig avslutter
Vinneren av StatoilHydros talentpris kåres av en jury. Juryen ledes av U21-trener Øystein Gåre og består også av Nils Johan Semb og J19-trener Jarl Torske. Slik begrunner juryen valget:

”Mads har gjennom første del av sesongen markert seg med bravour i Tippeligaen! Fra en totalt ukjent tilværelse på andrelaget til Start i 2 div er han nå en av toppscorerne i Tippeligaen. Mads er en smart spiller i forhold til posisjonering foran mål og en meget dyktig avslutter. Gjennom sine prestasjoner på Start og på G-19 landslaget har han nå også tatt steget opp på U-21 landslaget. Mads er en jordnær og målbevisst spiller med stort utviklingspotensial. En spiller vi kommer til å se mye til i norsk toppfotball i årene som kommer”.

Beholder alltid roen
Start-trener Knut Tørum mener Mads er en spiller det som trener er lett å like. Han trekker spesielt frem ungguttens utrettelige treningsvilje og disiplin.

- En ting som virkelig er imponerende med Mads er hans enorme kontroll på egne nerver. Til tross for ung alder klarer han å beholde roen i pressede situasjoner, sier Tørum.

- StatoilHydros talentpris handler om å trekke frem våre største fotballtalenter og gi dem ekstra motivasjon for å fortsette sin positive utvikling. Vi støtter morgendagens helter innenfor feltene kultur, utdanning og idrett, sier Oddvar Høie, markedssjef i StatoilHydro.

Deler pengene mellom Start og Hånes
Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”. Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en klubb som har betydd mye for deres egen utvikling. Stokkelien har valgt å dele pengene mellom barndomsklubben Hånes IL og ungdomsavdelingen i Start.

- Begge klubbene har betydd mye for meg. Jeg var i Hånes i 10 år før jeg som 15-åring begynte i Start. Begge har hatt stor betydning for min utvikling som fotballspiller, forteller Mads.

Mads Stokkelien  (Foto: Wikøren, Petter Emil/VG)
Mads Stokkelien (Foto: Wikøren, Petter Emil/VG)