Linda Bresonik  (Foto: Matthias Schrader/AP)
Linda Bresonik (Foto: Matthias Schrader/AP)
Linda Bresonik  (Foto: CLEMENS BILAN/AFP)
Linda Bresonik (Foto: CLEMENS BILAN/AFP)
 Melissa Wiik  (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)
Melissa Wiik (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)

Tysk målrush da Norge ble ydmyket

Tyskland scoret tre mål på fem minutter.

Tyskland-Norge 4-0

Her leser du kampreferat fra Tyskland-Norge.

Det nye norske laget ble som ventet for lett i kampen mot regjerende verdens- og europamester, som nå har vunnet 30 EM-kamper på rad i kvalifisering og sluttspill. Men Hjelmseths redninger gjorde at spenningen levde helt til slutt.

I det 89. minutt kunne den 18-årige innbytteren Cecilie Pedersen ordnet et norsk poeng da hun ble spilt gjennom av Solveig Gulbrandsen, men hun tapte duellen med keeper Nadine Angerer. I stedet kontret tyskerne inn 2-0-målet ved Fatmire Bajramaj.

Innbytterne Anja Mittag og Bajramaj scoret hvert sitt mål til på overtid, og ødela dagen for de norske.

Norge møter Island og Frankrike i de neste kampene. Det er motstandere av mindre format, og håpet om norske poeng der er atskillig større. Håpet om avansement i EM lever videre etter mandagens åpningskamp, særlig ettersom laget har fått en keeper som mandag levde opp til arven etter Bente Nordby.

29-årige Hjelmseth har måttet finne seg i å leve i skyggen som reserve for verdens beste keeper, og etter at Nordby ga seg havnet hun bak unge og lovende Erika Skarbø. Men sistnevntes skade ga henne sjansen, og hun grep den til fulle i Tammerfors mandag. (©NTB)