«Max Manus» tok storeslem under Amanda utdelingen. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
«Max Manus» tok storeslem under Amanda utdelingen. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Amanda-rekord på TV 2

Med Sven Nordin og Dennis Storhøi i spissen, satt Amanda TV-rekord.

- Det er rett og slett helt fantastisk. Filmåret gjør natulig nok sitt. Mange har vært på kino, og har kjennskap til filmene som er nominert. Jeg synes showet fungerte godt og hadde en fin balanse mellom glam og faget film, sier Kari Hansmark, prosjektleder i TV 2.

Overtok stafettpinnen i 2006

TV 2 tok over Amanda-utdelingen fra NRK i 2006. Den nye rekorden lyder på hele 619.000 seere. Et tall som er mye høyere enn alle TV 2 Amanda-sendinger hittil, det slår også seertallene fra NRKs siste utdeling i 2005 ned i stølvene.

Godt fornøyd med programlederne

I fjor ledet Guri Solberg det direktesendte showet fra Haugesund. I år var det skuespillerne Sven Nordin og Dennis Storhøi som fikk den store æren, da Solberg har mammapermisjon.

- Vi er fornøyd med programlederne. De to representerte både tv og filmsiden av Amanda og gav oss en god flyt i sendingen, sier Hansmark.

Les også: Utklasset filmveteraner på Amanda

Waschera tok pulsen på festen

Nytt av året var også Wascheras inntog på den røde løperen. Katarina Flatland og Peter Moi Bubresko intervjuet spente gjester før - og lykkelige vinnere etter showet.

- Det funket svært bra med «Waschera på Amanda». Det gjorde en veldig god jobb, sier Hansmark.

Alle øyne på Tone og Aksel

«Max Manus» ble den store vinneren av årets Amanda med hele seks priser. Men det var hovedrolleinnhaver Aksel Hennie og hans følge som fikk aller mest oppmerksomhet.

Les mer: - Jeg har savnet henne i 33 år
Les også: - Dette er markedsstrategi fra Tones manager