Edvald Boasson Hagen  (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)
Edvald Boasson Hagen (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)

Boasson Hagen får himmelsk lønn i Team Sky

Norges største sykkeltalent skal være enig om en lønnsavtale verdt rundt åtte millioner kroner i året med Team Sky.

1. september blir det trolig offentliggjort at sykkelkometen Edvald Boasson Hagen er klar for det nystartede britiske sykkellaget Team Sky.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal Boasson Hagen ha vært i Manchester hos lagets hovedkvarter for kort tid siden. Da spikret han de siste detaljene som gir nordmannen en solid årslønn på rundt åtte-ni millioner kroner. Også årets stjerneskudd i Tour de France, britiske Bradley Wiggins – ligger an til å kunne havne i Team Sky.

- Ingenting er signert
Men nordmannens manager holder likevel igjen.

- Ingenting er signert, og melder dere at det er klart kan dere komme til å dumme dere ut, sier en hemmelighetsfull manager Birger Hungerholdt til TV 2 Sporten.

Akkurat nå gjør Boasson Hagen det meget godt i nederlandske Eneco Tour, og kan komme til å vinne sammenlagt.

- Sykler han i gult på tempoetappen tirsdag, så tror jeg ingen vil kunne slå ham, sier Hungerholdt.

Lance frir til Kurt
Kurt Asle Arvesen går også og tygger på flere tilbud i disse dager. Nå står det mellom tre lag, blant dem Lance Armstrongs nystartete Team Radio Shack. I tillegg vurderer Arvesen sitt nåværende lag Team Saxo Bank, og et tredje, trolig italiensk lag.

- Jeg bestemmer meg i løpet av Spania Rundt, forteller Arvesen, som snakket mye med Lance Armstrong da amerikaneren nylig gjestet Norge.

- Det er klart at det er spennende med et lag rundt Armstrong, fortsetter nordmannen som nyter stor respekt internt i Saxo Bank-laget, og hos teamsjef Bjarne Riis.