tidlig
tidlig

Slik unngår du tidlig sædavgang

Kommer du for fort - og når skal man egentlig sexdebutere?

Det kan føles som om man er den eneste som ikke har en tidlig sexdebut, men slik er det ikke.

1/3 av norsk ungdom debuterer før fylte 16 år, mens1/3 debuterer ikke seksuelt før etter videregående.

Les også: Slik blir gummi mindre pinlig

Når skal man sexdebutere?

- Det finnes ingen annen grunn til å ha sex enn at du har lyst. Har man ikke har lyst, skal man heller ikke gjøre det, sier Wascheras medisinekspert Egil.

Har man først lyst til å debutere seksuelt kan det være greit å ha en fin debut. Da kan det være lurt å ha sex med en du er trygg på og glad i.

- Det viktigste for å få en fin seksuell debut er ikke egentlig akkurat hva man gjør, men heller hva man føler om det man gjør, sier eksperten og legger til at god sex ikke dreier seg om teknikk, men samarbeid - også første gang.

bed
bed

På Twitter? Følg Waschera her!

Slik unngår tidlig sædavgang

Tildig sædavgang er ikke et ukjent fenomen blant menn, særlig blant de yngre. Men hvordan kan man unngå å komme for fort?

- Her finnes det flere enkle tips, og det enkleste er å sette på et kondom eller om nødvendig et spesialkondom med bedøvelsesmiddel, sier medisinstudenten.

Et kondom nedsetter ikke følsomheten mye, men det tynne kondomlaget kan gjøre sexakten lengre.

- Et annet tips er å onanere jevnlig, og kanskje øve seg på å holde orgasmen tilbake under mastrurbasjonen, sier eksperten og avslutter med at man også kan ta pauser under akten og kose med partneren.

Finn flere godbiter på waschera.no