Christina Kim (t.h.) jubler over USAs seier i Solheim Cup.  (Foto: Michael Conroy/AP)
Christina Kim (t.h.) jubler over USAs seier i Solheim Cup. (Foto: Michael Conroy/AP)

USA forsvarte Solheim Cup-tittelen

USA er fortsatt ubeseiret i Solheim Cup på amerikansk grunn. Tittelen ble forsvart da Europa kom til kort søndag.

USA trengte 14 poeng for å sikre nok et trofé i den prestisjefylte turneringen. Det nødvendige poenget ble sikret da Morgan Pressel gikk opp i tre slags ledelse med to hull igjen av kampen mot svenske Anna Nordqvist.

Suzann «Tutta» Pettersen var det norske innslaget i Europa-laget. Hun tapte sin singlekamp mot Paula Craeamer søndag. Den amerikanske jenta hadde tre slags ledelse med to kamper igjen å spille. Tutta spilte totalt inn ett poeng for Europa.

Den store helten for USA ble vidunderbarnet Michelle Wie. 19-åringen fra Hawaii gikk ubeseiret gjennom turneringen og spilte inn 3,5 poeng for det amerikanske laget.

Og ikke nok med det. Wie, som er blitt tatt for å være litt av en sær type, viste seg fra sin beste side. Hun var sjarmerende, engasjert, rappkjeftet og akkurat den vitamininnsprøytningen USA trengte.

- Jeg har aldri hatt det så gøy på en golfbane før. Det har vært helt utrolig. Publikummet, jubelen, applausen, sangene og alt. Hver gang man puttet og hver gang man skulle slå ekstra godt, tenkte jeg bare på at publikum kom til å eksplodere. Det motiverte meg hele tiden, sa Wie. (©NTB)