Morten Fevang  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
Morten Fevang (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)

Fevang skryter av Odd-forsvaret

Morten Fevang mener forsvarsspillet la grunnlaget for seieren over Tromsø.

Odd - Tromsø: 1-0

Skagerak Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Odd Grenland befestet tredjeplassen på tabellen og slo Tromsø 1-0 hjemme på Skagerak Arena. Peter Kovács ble matchvinner med sin scoring tre minutter før pause.

Bunnsolid forsvarsspill
Tromsø kom bedre med i kampen etter pause, men slet med å skape store sjanser mot et forsvar som Odd-trener Dag-Eilev Fagermo omtalte som «helt fantastisk».

Forsvarsfireren med Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén og Anders Rambekk leverte en tilnærmet feilfri kamp og tok seg av det lille Tromsø hadde å by på offensivt.

- Vi gjorde en veldig bra kamp defensivt og slapp de lite til. Det er gøy å holde nullen og gøy å ha en keeper som Arni. Nå fungerer fireren ganske bra. Og så jobber folk foran kjempegodt. Det er veldig moro nå, sier Odd-kaptein Morten Fevang til TV 2 Sporten.

Fevang har vært en suksessfaktor i Odds midtforsvar denne sesongen. Den omskolerte midtbanespilleren troner øverst på TV 2 Sportens spillerbørs for Odd Grenland med snittkarakteren 5,68.

Klubbens islandske keeper Arni Gautur Aarason og kraftspiss Peter Kovács følger på de to neste plassene.

Sløste med sjansene
Fevang mener imidlertid at Odds angrepsspillere gjorde det unødvendig spennende ved å være uvanlig ineffektive foran mål.

- Vi spillte god fotball og skapte mye store sjanser, men i dag burde vi ha scoret flere mål og punktert kampen tidligere, avslutter Fevang.

Odd Grenland har totalt sluppet inn 26 mål denne sesongen. Det samme har Molde. Kun Rosenborg (15 innslupne) og Stabæk (21 innsluppne før kampen mot VIF), har en bedre statistikk.

Se vinnermålet til Kovács i videovinduet under:

334673