Bjarne Berntsen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Bjarne Berntsen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Berntsen starter med vinnerlaget

I EM-åpningskampen mot Tyskland velger trolig Bjarne Berntsen det samme laget som slo Sverige 1-0 denne uka.

Bjarne Berntsen nekter ikke for at det laget som tok en overbevisende seier onsdag vil få sjansen fra start igjen mot Tyskland. Men han understreker at han ikke har tatt ut laget ennå.

Mandag åpner de norske jentene EM mot de regjerende verdens- og europamesterne. Dagen før dagen stengte landslagssjefen treningen for pressen, men sier likevel at Norge ikke vil komme med noen overraskelser.

- Det er fordi vi ønsker ro og fred at vi stenger treningen. Vi har ingen hemmeligheter for dere eller Tyskland, begge lag har sett hverandre mye og kommer til å være veldig godt forberedt, sier Berntsen til TV 2 Sporten.

Tysklandsproff på benken mot Tyskland
Leni Larsen Kaurin spiller for det tyske laget Turbine Potsdam og kjenner flere av mandagens motstandere veldig godt. Men det ser ikke ut til at hun vil starte mot lagkameratene hennes.

- Det går en liten jævel i meg,for jeg har jo vært med i noen år. Men jeg må bare gi alt på trening og ta de sjansene som kommer. Det er bittert, men sånn er det. Jeg får håpe at jeg får bytte innpå tidlig, så skal jeg vise at jeg kan gjøre jobben, sier Kaurin til TV 2 Sporten.

- Hakk Prinz i hælene
Kaurin har likevel gitt laget noen gode tips om hvordan de skal ta Tyskland.

- Vi må være tøffe og først og fremst ta de fysisk. Så må vi spille vårt eget spill som vi har gjort veldig bra til nå, mener Tysklandsproffen.

- Jeg har gitt noen tips internt til spillerne på laget på hvordan de skal psyke dem ut, fortsetter hun.

Den tyske spissen Birgit Prinz, som er blitt kåret til verdens beste spiller, vet hun hvordan hun skal få irritert.

- Prinz liker ikke å bli hakka på hælene. Hun må vi ta røft, så blir hun irritert, sier Kaurin.

Sannsynlig startellever mot Tyskland mandag (4-4-2): Hjelmseth - Akerhaugen, Rønning, Mjelde, Huse - Gulbrandsen, Stensland, Storløkken, Wiik - Thorsnes, Herlovsen