jan (Foto: Borgen, Ørn E.)
jan (Foto: Borgen, Ørn E.)

Kjendis-politiker krever kastrering av Lommemannen

Jan Simonsen: - Han må sperres inne på livstid eller kastreres om han er skyldig.

Jan Simonsen sier til «God kveld Norge» at han vil ha Lommemannen kastrert dersom han er skyldig.

- Dersom mannen som nå er tiltalt i Lommemann-saken blir funnet skyldig i de overgrepene han er tiltalt for, er det vanskelig å godta en lavere straff enn forvaring på livstid, eller en streng straff kombinert med medisinsk kastrering når han slipper ut av fengselet, sier Simonsen, som også har gått offentlig ut med dette på sin blogg.

- Bør ikke få permisjoner

Han mener at mannen dersom han blir dømt, heller ikke bør kunne få permisjoner fra fengselet om han ikke kastreres.

- Slike mennesker kan rett og slett ikke få lov til å bevege seg fritt i et samfunn med den risikoen for å ødelegge barn som det innebærer. Det er ikke tilstrekkelig med vanlig behandling hos psykolog. Mange spiller nemlig skuespill og later som om de er rehabilitert uten å være det. Dersom vedkommende skal slippes tilbake til samfunnet noen gang må vi vite at han er rehabilitert. Dermed må han kastreres, fastholder Simonsen, som understreker at han tar forbehold om at Lommemannen blir dømt.

- Fordel for de pedofile

Politiker-kjendisen mener også at det kan være en fordel for pedofile å bli kastrert.

- Jeg mener det må kunne gjennomføres tvunget medisinsk kastrering av pedofile. Dette kan også være en fordel for de pedofile, i det at de da kan oppgi sin jakt etter sex med barn, sier han.

Han er klar over at enkelte vil kunne oppleve det som en ulempe å bli påtvunget slik behandling.

- Det er et inngrep mot dem, selvfølgelig, men det er egentlig et lite inngrep i forhold til inngrepet mot ungene våre som står i fare for å bli ødelagt, voldtatt og misbrukt, fastholder den kontroversielle politikeren.

Positiv til fysisk kastrering

Simonsen er heller ikke negativ til at kniven tas frem.

- Det ble brukt fysisk kastrering i Danmark frem til 70-80-tallet, men jeg mener at det må være valgfritt. Dersom de vil underlegge seg en fysisk kastrering frivillig, er det flott. Men det bør i alle fall opprettes en lovhjemmel for å kunne idømme medisinsk kastrering, med streng oppfølging for å passe på at de tar medisinene som tar knekken på sexlysten, fastholder den tidligere FrP-politikeren.

Han vil i tillegg benytte seg av elektroniske hjelpemidler for å holde kontroll på hvor pedofile oppholder seg under eventuelle permisjoner.

I dette tilfellet ønsker Simonsen at han skal stenges inne for alltid dersom han ikke blir kastrert, hvis han blir funnet skyldig i det han står tiltalt for.

- Jeg er tilhenger av at man ser på hvert enkelt tilfelle og så legger man sammen straffene, slik som i USA. Da ville han ha blitt dømt til 60-70 år i fengsel dersom han ble funnet skyldig, og ville sittet i fengsel til han dør. Alternativt bør han få en dom på 10-20 år, og kastrering, fastholder han.

- Kan ikke tas på alvor

Forsvareren til den antatte Lommemannen, advokat Gunhild Lærum sier til «God kveld Norge» at hun for en gangs skyld er enig med Siv Jensen.

- Hun har uttalt at hun ikke orker å befatte seg med Jan Simonsen, og det gjør ikke jeg heller, sier hun.

Lærum mener at uttalelsene ikke kan tas seriøst.

- Dette kan vi ikke ta på alvor i et moderne rettssamfunn, uttaler advokaten.

- Simonsen er en stor klovn, og at han har vært representant på Stortinget for FrP er skremmende, fastholder hun.

Husk sesongpremieren på «God kveld Norge» lørdag 5. september klokka 21.40 på TV 2

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)