Elise Hove Thorsnes  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Elise Hove Thorsnes (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Norge endrer formasjon

Med ny formasjon tror de norske jentene at de kan overraske i EM i Finland.

- Jeg vet at hvis Norge står på og jobber - i tillegg til at vi har fått en mye bedre defensiv struktur - så kan vi slå hvem som helst. Det viste vi med å slå Sverige, da så vi hva som bor i oss. Jeg tror vi trengte det for å finne litt tilbake til det, sier en optimistisk Solveig Gulbrandsen dagen før EM i Finland braker løs.

Norge, som skal forsvare EM-sølvet fra fire år tilbake, vant 1-0 over Sverige i en oppkjøringskamp denne uka.

Mandag spiller jentene åpningskamp mot regjerende verdens- og europamester Tyskland.

På tide med noe nytt
Og til Tysklands-kampen vil Norge spille i en formasjon du sjelden har sett dem i. Etter å ha spilt 4-3-3 i mange år, har landslagssjef Bjarne Berntsen byttet til 4-4-2. Det synes spillerne er et klokt valg.

- Det var på tide med noe nytt i laget nå, vi trengte det, sier Gulbrandsen.

Spiss Elise Thorsnes, som sannsynligvis starter med Isabell Herlvosen på topp mot Tyskland, er veldig fornøyd med formasjonsbyttet.

- Det passer med helt utmerket. Jeg synes det blir mye klarere retninslinjer da og det er mye enklere å vite hva slags rolle man har, sier Thorsnes.

- Utnytter spillerne bedre
- Vi gjorde en grundig vurdering etter vårens kamper hvor vi hadde litt dårlige resultater. Vi slapp mye inn bak og fikk ikke uttelling framover og tenkte derfor at det kunne være spennende å prøve 4-4-2. Det passer kanskje de spillerne vi har bedre, sier landslagssjef Bjarne Berntsen.

Thorsnes er enig.

- Folk fungerer bedre i de rollene de har nå og vi utytter mer det vi er gode på. Jeg tror det var et lurt valg, mener Røa-spissen Thorsnes.